Įdarui reikės:
- 400 g pekininio kopūsto,
- 200 g sojų varškės sūrio,
- 2 valg. š. žemės riešutų aliejaus,
- 2 skiltelių česnako,
- pusės aitriosios paprikos,
- 2 valg. š. sojos padažo,
- 1 valg. š. austrių padažo,
- 1 valg. š. rudojo cukraus,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
KAIP GAMINTI
- Smulkiai kapotas česnako skilteles ir išvalytas kapotas aitriąsias paprikas pakepinkite žemės riešutų aliejuje, sumeskite stambiai supjaustytą kopūstą.
- Kai jis suminkštės, supilkite sojų ir austrių padažus, suberkite cukrų ir pipirus.
- Viską pagal skonį pasūdykite, įmaišykite tarkuotą sojų sūrį.
BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTAS
Reikės:
- 500 g miltų,
- 250 ml pieno,
- 20 g šviežių mielių,
- 50 g sviesto,
- 1 arbat. š. cukraus,
- 1 žiupsnelio druskos.
KAIP GAMINTI
Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.
Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.
Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į vidutinio dydžio rutuliukus, iš kurių formuosite bandeles.
Bandeles galite kepti be įdaro arba įdaryti pasirinktu vienu ar keliais įdarais – vienos galbūt bus pusryčiams, kitos – vakarienei.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.
Skanaus!