Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandelės su žalumynų įdaru

Bandelės gali kvepėti kuo tik nori – cinamonu, vanile, česnaku arba žolelėmis. Šiandien siūlome „stipresnį“ bandelių variantą.
Bandelės su žalumynų įdaru
Bandelės su žalumynų įdaru / Shutterstock nuotr.

Įdarui reikės:

  • 400 g pekininio kopūsto,
  • 200 g sojų varškės sūrio,
  • 2 valg. š. žemės riešutų aliejaus,
  • 2 skiltelių česnako,
  • pusės aitriosios paprikos,
  • 2 valg. š. sojos padažo,
  • 1 valg. š. austrių padažo,
  • 1 valg. š. rudojo cukraus,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

KAIP GAMINTI

  1. Smulkiai kapotas česnako skilteles ir išvalytas kapotas aitriąsias paprikas pakepinkite žemės riešutų aliejuje, sumeskite stambiai supjaustytą kopūstą.
  2. Kai jis suminkštės, supilkite sojų ir austrių padažus, suberkite cukrų ir pipirus.
  3. Viską pagal skonį pasūdykite, įmaišykite tarkuotą sojų sūrį.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTAS

Reikės:

  • 500 g miltų,
  • 250 ml pieno,
  • 20 g šviežių mielių,
  • 50 g sviesto,
  • 1 arbat. š. cukraus,
  • 1 žiupsnelio druskos.

KAIP GAMINTI

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.

Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.

Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į vidutinio dydžio rutuliukus, iš kurių formuosite bandeles.

Bandeles galite kepti be įdaro arba įdaryti pasirinktu vienu ar keliais įdarais – vienos galbūt bus pusryčiams, kitos – vakarienei.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais