Ingredientai:
- 150 g sviesto, kambario temperatūros;
- 2–3 skiltelės česnako (pašalinkite viduriuką, jei jis žalias);
- pora žiupsnių smulkiai kapotų šviežių petražolių;
- 1 kepaliukas ilgo formato šviežios duonos (tinka čiabata, prancūziškas batonas, raugo duona etc.);
- saujelė smulkiai tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį, išspauskite į jį česnaką, o tada šakute labai gerai sutrinkite (galite šiam darbui naudoti ir elektrinį smulkintuvą). Galiausiai į sviesto ir česnako masę suberkite petražoles.
3. Duoną ar batoną perpjaukite išilgai pusiau, o tada abi puses negailėdami aptepkite česnakiniu sviestu.
4. Dėkite paruoštas puseles ant plačios skardos ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 10 min. – kol sviestas išsilydys, o duonos pakraštėliai gražiai paskrus. Ištraukę iš orkaitės pabarstykite sūriu, pjaustykite lazdelėmis ir nedelsdami skanaukite!