Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Batonas, keli priedai ir pasakiškas užkandis ant stalo. Verta išsikept!

Lietuvoje populiarus užkandis – keptos tamsios duonos lazdelės, įtrintos česnaku, kartais dar aplietos sūrio mase ar juo apibarstytos. Tačiau šįsyk siūlome lengvesnį ir elegantiškesnį variantą – šviesi duona ar batonas kepamas orkaitėje, o skaninama sviestu ir česnaku. Skanu kaip užkandis, idealu prie sriubos.
Česnakinės batono riekelės
Česnakinės batono riekelės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 2–3 skiltelės česnako (pašalinkite viduriuką, jei jis žalias);
  • pora žiupsnių smulkiai kapotų šviežių petražolių;
  • 1 kepaliukas ilgo formato šviežios duonos (tinka čiabata, prancūziškas batonas, raugo duona etc.);
  • saujelė smulkiai tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį, išspauskite į jį česnaką, o tada šakute labai gerai sutrinkite (galite šiam darbui naudoti ir elektrinį smulkintuvą). Galiausiai į sviesto ir česnako masę suberkite petražoles.

3. Duoną ar batoną perpjaukite išilgai pusiau, o tada abi puses negailėdami aptepkite česnakiniu sviestu.

4. Dėkite paruoštas puseles ant plačios skardos ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 10 min. – kol sviestas išsilydys, o duonos pakraštėliai gražiai paskrus. Ištraukę iš orkaitės pabarstykite sūriu, pjaustykite lazdelėmis ir nedelsdami skanaukite!

Vida Press nuotr./Česnakinės batono riekelės
Vida Press nuotr./Česnakinės batono riekelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai