Be įmantrybių, bet skanu: makaronų, konservuoto tuno ir pomidorų apkepas

Apkepas – idealus patiekalas. Kol jis kepa, galima aptarti dienos naujienas, pailsėti ar pažaisti su katinu. O šis mūsų siūlomas apkepas dar ir tikrai paprastas, tačiau maloniai stebinantis skoniu. Išbandykite!
Makaronų ir tuno apkepas
Makaronų ir tuno apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g makaronų (labiausiai tinka trumpi, pvz., spiraliniai fusilli);
  • 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas);
  • 2 skiltelės česnako (sutrintos);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų;
  • 200–250 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje (nusunkto);
  • šviežio rozmarino (sukapoto) arba aitriųjų paprikų dribsnių;
  • gabaliukas ryškesnio skonio kietojo arba puskiečio sūrio (tinka ir populiarieji parmezanas ar čederis).

Gaminimas:

1. Užkaiskite didelį puodą vandens makaronams, išvirkite pagal instrukcijas ir nukoškite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

3. Kol verda makaronai ir kaista orkaitė, keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol taps permatomi bei minkšti. Suberkite česnakus ir rozmarinus (ar aitriųjų paprikų dribsnius) ir pakepinkite dar minutę, kol pakvips, supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite apie pusę stiklinės vandens, patroškinkite apie 5–7 min., tuomet sudėkite gabaliukais paplėšytą tuną, išvirtus ir nusunktus makaronus. Atsargiai, pernelyg nesumaitodami, dėkite tuno gabaliukų. Išmaišykite.

4. Visą masę verskite į kepimo indą, kiek palyginkite viršų ir ant jo užtarkuokite sūrio.

5. Dėkite į orkaitę ir kepikite apie 20 min., kol sūris ims gražiai ruduoti.

6. Tiekite su lengvomis salotomis.

Vida Press nuotr./Makaronų ir tuno apkepas
Vida Press nuotr./Makaronų ir tuno apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų