Ir kai šio kepinio receptą išmokstame mintinai, be problemų ingredientus išberti gramų tikslumu galėtume pažadinti vidurnaktį, ima ir pasirodo nauja obuolių pyrago versija.
Kaip niekada anksčiau traškaus obuolių pyrago versija naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode dalijasi kepyklų technologė Ieva Montvydaitė ir muzikos grupės „16Hz“ narys Petras Jucevičius.
Ruošiant šį obuolių pyragą atsisakoma kiaušinių ir grietinės, todėl gaminys tampa šiek tiek sausesnis, o jo traškumą užtikrina avižiniai dribsniai.
Ingredientai tešlai:
- 150 g avižinių dribsnių „RIMI BASIC“
- 100 g kvietinių miltų „RIMI BASIC“
- 170 g sviesto (82 proc. riebumo) „RIMI BASIC“
- 250 g cukraus
- žiupsnelis druskos
Ingredientai įdarui:
- 500 g obuolių
- 100 g cukraus
Gaminimas:
- Įdarui nulupkite obuolius. Išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolius nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cukrumi.
- Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų. Dėkite supjaustytą sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki trupinių.
- Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ištepkite jį sviestu. Tuomet tolygiai sutrupinkite trečdalį pasigamintos tešlos trupinių.
- Ant tešlos dėkite obuolių įdarą, ant viršaus užtrupinkite likusią dalį tešlos.
- Pyragą pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 min.
- Pyragą galite patiekti ir šiltą, ir atvėsusį. Šiltą pyragą valgykite su ledais.
Skanaus!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.