Beata Nicholson: „Neslėpkime meilės bulvėms“. 2 receptai

Jeigu namie yra bulvių, tai tikrai yra, ką valgyti, tikina LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. „Man atrodo, kad lietuvių širdyse bulvė užima labai ypatingą ir svarbią vietą. Nesigėdykime tos meilės“, – sako ji. Kulinarinių knygų autorė pasidalijo dviem receptais iš bulvių – vienas lyg bulviniai blynai, tik be riebalų, o kitas puikiai tiks pusryčiams.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Laidos kūrėjų nuotr.

„Visi mėgstame gaminti blynus, bet ne visi mėgstame stovėti prie keptuvės“, – sako B.Nicholson. Bulvinių blynų gamyba – ilgas procesas, tačiau kažko panašaus į bulvinius blynus vis tiek norisi. Laidos vedėja siūlo alternatyvą bulviniams blynams, o kepant šį patiekalą didįjį darbą atliks orkaitė.

Plonas bulvių blynas orkaitėje

Ingredientai:

  • apie 1 kg bulvių;
  • saujos svogūno laiškų;
  • kelių saujų tarkuoto sūrio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • sūdytos lašišos patiekti.

Kitas patiekalas – Amerikoje ir Anglijoje populiarus gaminys, kuris angliškai vadinasi hash brown. Jis dažnai siūlomas pusryčiams, tačiau puikiai tiks ir pietums.

Didelis bulvių blynas keptuvėje

Ingredientai:

  • apie 1 kg bulvių;
  • kelių aitriųjų pipirų;
  • šaltai rūkytos šoninės juostelių;
  • vyšninių pomidoriukų.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis