„Pasaulyje yra keletas tortų, kurie, galima sakyti, yra tortų klasika. Vienas iš jų – „Juodojo miško tortas“. Tai – šio torto variacija“, – sako B.Nicholson.
R.Rasickienė pasakoja, kad pirmą kartą tokio saldumyno paragavo jo kilmės šalyje: „Šis tortas kilęs iš Vokietijos. Pirmą kartą jį ten paragavau dar būdama paauglė. Vėliau, kai konditerija pasibeldė ir į mano gyvenimą, susiradusi receptą jį šiek tiek adaptavau pagal save ir pervadinau jį „Vyšniuku“.
Jos kepinį ne kartą įvertino artimieji: „Dažniausiai draugai apie šį tortą sako, kad jis yra tikras, saldus, truputį riebus, bet tuo pačiu turi ir neįkyrią rūgštumo gaidelę.“
Tortas „Vyšniukas“ arba „Juodasis miškas“
Ingredientai:
biskvitams:
- 4 kiaušiniai;
- 160 g cukraus;
- 160 g miltų;
- 20 g kakavos;
- 50 g aliejaus;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos.
biskvitams:
- 200 ml vandens;
- 60 g cukraus;
- šlakelis citrinų sulčių.
šokoladiniam padažui:
- 150 g juodojo šokolado;
- 200 g grietinėlės (35 proc. riebumo).
vyšnių įdarui:
- 400 g vyšnių (gali būti šaldytos);
- 30 g cukraus;
- ½ citrinos sulčių;
- 1 šaukštas vandens ar vyšnių likerio (pasirinktinai);
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo.
kremui:
- 350 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 250 g maskarponės;
- 40 g miltinio cukraus;
- 1 šaukštelis vanilės esencijos arba cukraus.
papuošti:
- juodojo šokolado;
- vyšnių arba kitų uogų.
Gaminimo būdas – laidos įraše