Skaitytojas Benas sako, kad jam nėra nieko labiau paguodžiančio nei makaronų lėkštė su šilkiniu žadažu ir grybų aromatu.
„Man tai vienas tų sentimentalių patiekalų, labiausiai primenančių vaikystę: tokius dažnai gamindavo mama.
Rezultatas puikus ir pasiekiamas lengvai. Tereikia tik sumesti viską puodan ir rinktis gerą filmą vakarui!“, - sako prisiekęs makaronų fanas,
Ingredientai (4 porcijoms reikės):
- „Maggi“ grybų sultinio
- 250 g tagliatelle makaronų
- 300 g jautienos faršo
- 300 g pievagrybių
- 1 didelio svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 3-4 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui
- 1 a. š. džiovinto čiobrelio
- 200 g. grietinės
- druskos, pipirų
Gamyba:
Puode, tinkančiame ir kepti, ir virti, įkaitiname apie pusantro – du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
Apkepame jautienos faršą, po kelių minučių sudedame ir smulkiai kapotą česnaką, čiobrelį, druskos, pipirų.
Apkeptą mėsą atidedame į lėkštę ir paliekame šiek tiek pailsėti.
Į tą pačią keptuvę beriame smulkiai kapotą svogūną, pakepiname keletą minučių, tuomet sudedame plonai pjaustytus pievagrybius ir vis pamaišydami kepame, kol grybai sukrenta.
Atgal įpuodą sugrąžę mėsą viską išmaišome, pridedame druskos, pipirų, baziliko ir petražolių.
Tuomet supilame sultinį, suberiame tagliatelle makaronų lizdelius.
Prieš virimo pabaigą dedame du šimtus gramų grietinės, viską išmaišę pakaitiname dar apie pusę minutės (taip sultinys ir grietinė susilies į vientisą, kremišką padažą).
Valgome su smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu arba be jokių priedų.
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.