Reikės:
Įdarui:
- 600 g mėsos, virtos ir sumaltos,
- 1 svogūno,
- 200 g grietinėlės,
- žiupsnelio druskos, pipirų,
- žiupsnelio džiovinto raudonėlio.
Blynų tešlai:
- 4 kiaušinių,
- 1 stiklinės pieno,
- 1 stiklinės miltų,
- 4 valg. š. sviesto.
Bešamelio padažui:
- 50 g sviesto,
- 50 g miltų,
- 500 ml pieno,
- po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.
Viršui:
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite lietinių blynų tešlą: išplakite kiaušinius, supilkite pieną, lydytą sviestą, miltus ir išplakite vientisą skystą tešlą. Įberkite šiek tiek druskos.
Leiskite tešlai pastovėti pusvalandį, kad išbrinktų miltai. Jei tešla per daug sutirštėja, įpilkite papildomai pieno arba vandens. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesnius lietinius iškepsite.
Iš anksto išvirkite mėsą, sumalkite, pagardinkite druska ir pipirais, įberkite raudonėlių, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.
Kepkite blynus: įkaitinkite keptuvę, patepkite riebalais, įpilkite kelis šaukštus tešlos ir sukiodami keptuvę tolygiai paskleiskite. Kai viena pusė apkeps, blyną apverskite.
Ant lietinio dėkite po kelis šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite norimą formą.
Suformuotus lietinius pakepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Arba paruoškite bešamelio padažą ir improvizuokite lazaniją!
Bešamelio padažui miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.
Plona srovele, nuolat maišydami, pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį. Kaitinkite, kol užvirs ir virkite dar 7–10 minučių. Pagardinkite druska bei prieskoniais.
Lietinius dėkite į sviestu išteptą skardą, užpilkite paruoštu bešameliu ir šaukite į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tada apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepkite kelias minutes grilio režimu, kad sūris išsilydytų ir apskrustų.
Skanaus!