Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 10

Legendinė Kauno „Spurginė“ – apie dukart per dieną užsukančius klientus, panterą bei išlikimą

Keliavimo laiku mašinos – tik fantastinių filmų pramanas? Peržengę legendinės Kauno „Spurginės“ duris akimirksniu nusikelsite į vietą, gyvavusią prieš 45-erius metus. Smaližių itin pamėgtoje kavinukėje, rodos, sustojo laikas: tas pats interjeras, tas pats spurgų skonis, tos pačios gatvėje klientų atpažįstamos darbuotojos, kepamais gardėsiais džiuginančios tikriausiai jau 4 kauniečių kartą.
Spurginė Kauno Laisvės alėjoje
Spurginė Kauno Laisvės alėjoje / Erikas Ovčarenko/BNS

Apsilankymas Kaune, Laisvės alėjoje veikiančioje „Spurginėje“ – nesuvaidinta ir kupina potyrių ekskursija. Čia galima pajusti nostalgiją ir sugrįžti į vaikystės prisiminimus.

„Moterys, dirbančios joje, atrodo kaip atvykusios iš aštuntojo dešimtmečio filmo“, – taip įvertino vienas užsienietis. O kitas pasidžiaugė, kad tokios vietos nėra jo gimtajame mieste, nes greitai priaugtų svorio.

Išties, kiaulės taukuose verdamos spurgos – saldi nuodėmė. Tačiau, kaip yra sakęs amerikiečių žurnalistas, eseistas, satyrikas, kultūros kritikas ir Amerikos anglų kalbos žinovas Henris Louisas Menckenas, bet kokiu atveju, bent jau skylė spurgoje – virškinama. Kiekvienas ras pasiteisinimą pasimėgauti šiuo skanėstu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas