Šis mažas įrenginys ypač naudingas vasarą, kai pats metas trinti šaltąsias sriubas, plakti kokteilius. Taigi, primename, ką su šiuo įrankiu galima nuveikti virtuvėje.
1. Gaminti kremines/trintas sriubas
Kai karšta, imkitės gaivinančių šaltųjų, atvėsus – šildančių ir sotesnių. Turint nedidelį mobilų elektrinį trintuvą, nereikia sriubos perpilinėti į didelį elektrinį kombainą – ir paprasčiau, ir mažiau nešvarių indų.
2. Ruošti paprastus ir tirštuosius kokteilius
Pavasaris bei vasara – kokteilių ruošimo pikas. Tad nesvarbu, kokį beruoštumėt – desertinį pieno-ledų ar sveikuolišką su šviežiais vaisiais ir daržovėmis, trintuvas šiam darbui būtinas. Turėkite galvoje, kad šaldytus vaisius ir ledukus sutrins kiek galingesni trintuvai, tad įsitikinkite, jog jūsiškis kaip tik toks.
Kaip gaminti
- Nulupkite ir supjaustykite mangą, apelsiną bei kivius.
- Sudėkite supjaustytus vaisius, mėtas, sirupą ir papildomus priedus į kokteilinę. Supilkite vandenį ir plakite/trinkite iki vientisos masės.
- Patiekite iš karto.
Receptą rasite čia.
Suskleisti
Ingredientai
Agurkai:
2.00 vnt. ((trumpavaisių))
Apelsinai:
2.00 vnt. ((šviežiai spaustų sulčių))
Imbieras:
1.00 vnt. ((1 cm gabalėlio imbiero šaknies))
Kaip gaminti
- Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
- Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
- Patiekite iš karto.
Receptą rasite čia.
Suskleisti
Ingredientai
Vanduo:
0.30 puodelis (virinto, atvėsinti)
Mėtos:
3.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti
Viską suplakame kokteilinėje, papuošiame mėgstamais ingredientais ir skanaujam.
Jei norite labiau daržoviško varianto, vietoje obuolio dėkite cukiniją.
Suskleisti
3. Išplakti kiaušinius
Žinoma, kiaušinius omletui, fritatai ar kitam patiekalui galima išplakti ir šakute ar rankiniu plaktuvu, tačiau elektrinio trintuvo privalumas – greitis ir vientisesnis plakinys (trynys ir baltymas suplakami idealiai).
4. Paruošti blynų tešlą
Ir vėl tie patys privalumai, kaip ir punktu anksčiau – greičiau, vientisesnė tešla (be jokių miltų gumuliukų). Tiesa, kai kuriais atvejais blynų tešlai prieš kepant reikia pastovėti, tad vadovaukitės tuo, kas sakoma recepte.
Vida Press nuotr./Blynas
5. Išplakti grietinėlę
Dar vienas raumenų jėgos ir kantrybės reikalaujantis darbas, kurį ir vėl galima patikėti trintuvui. Kur kas patogiau darbuotis juo dubenyje aukštais kraštais, nei pilstyti grietinėlę į virtuvės kombainą, vėliau, jau išplaktą, krapštyti atgal ir plauti indą.
6. Ruošti naminį majonezą
Jei tokio dar negaminote, pats laikas, o trintuvas čia ir vėl pagelbės – sutrins ingredientus iki vientisos masės.
Ingredientai
Citrinos:
1.00 vnt. (nulupta ir supjaustyta, be sėklų)
Actas:
2.00 valg. š. (obuolių)
Kaip gaminti
Riešutus užmerkite šaltame vandenyje ir palaikykite apie valandą. Tuomet nupilkite vandenį, sudėkite riešutus ir visus kitus ingredientus į elektrinį smulkintuvą ir malkite tol, kol pasieksite kreminę majonezo konsistenciją. Tai – labai greitai paruošiamas ir puikaus skonio veganiškas majonezas.
Suskleisti
Kaip gaminti
Saulėgrąžas užmerkite šaltame vandenyje ir palaikykite per naktį. Į kokteilių plaktuvą sudėkite saulėgrąžų sėklas ir kitus ingredientus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Pradėję plakti, reguliuokite padažo konsistenciją vis įpildami vandens, kol pasieksite norimą tirštumą.
Šį majonezą maišykite prieš pat patiekdami ant stalo ir gardinkite juo mėgstamus patiekalus.
Suskleisti
7. Gaminti naminį pesto padažą
Ir vėl agituotume pasigaminti naminio padažo – nesvarbu, klasikinio, sicilietiško, su meškiniais česnakais ar ridikų lapais.
Ingredientai
Medus:
0.50 arbat. š. (arba agavų sirupo)
Kaip gaminti
Nuplautus ir labai gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir riešutais. Kelis kartus pulsuojančiu režimu pasukite, tada supilkite aliejų ir plakite, kol gausite norimą konsistenciją (man patinka, kai lieka smulkių grūdelių). Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu medaus arba agavų sirupo.
Suskleisti
Ingredientai
Sūris:
30.00 g (tarkuoto sendinto)
Kaip gaminti
1. Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.
2. Į virtuvinio kombaino smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikų lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sendintą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.
Suskleisti
Kaip gaminti
Elektriniu smulkintuvu gerai sutrinkite riešutus, baziliko lapus ir česnaką. Įpilkite aliejaus ir dar kartą viską gerai sutrinkite. Pagardinkite kietuoju sūriu, druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Nors šis pesto šiek tiek riebesnis už kitus padažus, vis tiek išlieka gaivus, egzotiškas ir puikiai tinka su kasdieniais valgiais ar tradiciniu Velykų stalo valgiu – virtais kiaušiniais.
Suskleisti
8. Išplakti salotų užpilą
Labai greita ir patogu – supilate visus padažui reikalingus ingredientus į nedidelį indelį aukštesniais kraštais, merkiate trintuvo galvutę ir plakate iki reikiamos konsistencijos.
Vida Press nuotr./Elektrinis trintuvas
9. Sutrinti humusą
Humusas pas mus vis populiaresnis, jei gaminsite šį užtepą namuose, elektrinis trintuvas itin pravers – greitai ir nesunkiai sutrinsite šilkinės tekstūros skanėstą.
10. Sutrinti pomidorų padažą
Ir ant picos tepti, ir ant makaronų pilti skaniau ir sveikiau naminį pomidorų padažą. Kad jis būtų vientisas, be jokių nesuvirusių gabaliukų ir odelių, keliolika sekundžių paplakite padažą trintuvu.