Bigosas arba medžiotojų troškinys su raugintais kopūstais: tobulas pasirinkimas!

Kuo daugiau rūšių mėsos naudosite, tuo troškinys bus gardesnis. Būtinai turi būti rūkytos mėsos – pvz., šoninės, šonkauliukų, dešrelių.
Bigosas arba medžiotojų troškinys
Bigosas arba medžiotojų troškinys / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g raugintų kopūstų,

500 g šviežių kopūstų,

200 g kiaulienos,

200 g veršienos,

200 g rūkytų dešrelių,

svogūno,

30 g džiovintų grybų,

2 šaukštų sviesto,

½ stiklinės raudono sausojo vyno,

10 džiovintų slyvų be kauliukų (nebūtinai),

2 laurų lapų,

kelių žirnelių kvapiųjų pipirų,

žiupsnelio kmynų,

druskos,

pipirų.

Kaip gaminti:

1. Svogūną supjaustykite ir šiek tiek apkepkite puode svieste. Sumeskite gabalais supjaustytą kiaulieną ir ją patroškinkite.

2. Kopūstus sukapokite, pasūdykite, sumeskite į kitame puode verdantį vandenį ir šiek tiek pavirkite. Į kopūstus sudėkite veršieną ir, uždengę indą, patroškinkite.

3. Raugintus kopūstus užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite laurų lapų, įberkite kvapiųjų pipirų žirnelių, kmynų, sumeskite grybus ir, uždengę puodą, virkite ant silpnos ugnies.

4. Kai veršiena bus jau gerokai apvirusi, visus produktus sukrėskite į vieną didelį puodą, sudėkite supjaustytas dešreles, džiovintas susmulkintas slyvas (jei naudosite), pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies. Bigosas verdamas, kol mėsa gerai išsitroškina. Jis neturėtų būti skystas. Nukėlę nuo ugnies, į troškinį supilkite vyną ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis