Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blynai – ir vaikams, ir suaugusiems: 15 receptų

Šiandien siūlome prisiminti patiekalą, kuris, jei nesugundys vakare, tikrai įkvėps pradėti ryte naują dieną. Blynai blyneliai – šokit į pilvelį!
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis / Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite: Pyragų diena: varškės, obuolių ir šokoladinių skanumynų receptai 

Patys greičiausi blynai
Receptas: Patys greičiausi blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 404
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Varškė: 200.00 g (pusriebė)
Miltai: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.  

3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.

4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje.

Patiekti galima su grietine, uogiene  ar jogurtu. Skanaus :)

Recepto autorė Rasa Buklytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.

Suskleisti
Japoniški blynai
Receptas: Japoniški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Ryžių pienas 250.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 4.00 g
Miltai: 300.00 g (tinka kvietiniai, ryžių ar kukurūzų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti.

2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės.

3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus, darsyk pamaišykite ir kepkite.

4. Blynelius valgykite su šokolado drožlėmis arba uogiene. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Marcipaniniai blynai
Receptas: Marcipaniniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kaimiškų)
Pienas: 150.00 ml (1 % riebumo)
Marcipanų masė: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Miltai: 150.00 g
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi.
  2. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių. 
  3. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę.
  4. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišykite.
  5. Jei  nepatinka blynai kepti ant aliejaus, galite aliejų pilti į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoti.
  6. Pilkite iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepkite ant vidutinės ugnies.
  7. Iškeptus blynus apipilkite kondensuotu pienu ir jau galite mėgautis saldumu

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
Receptas: Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Miltai: 350.00 g
Mielės: 3.00 arbat. š. (sausų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Sutirštintas pienas: 397.00 arbat. š. ("Rududu" - įdarui)
Riešutai: 100.00 g (mėgstamų - įdarui)
Mėlynių uogienė su cukrumi (arba bet kuri kita) (įdarui) 200.00 g
Kaip gaminti

1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.

3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.

4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.

5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.  

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Blyneliai su mėlynėmis
Receptas: Blyneliai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 2.00 st. ((2 stiklinės miltų blynų tešlai ir 1 valg. š. padažui))
Pienas: 3.00 st. (2 stiklinės blynų tešlai ir 1,5 stiklinės padažui))
Sviestas: 4.00 valg. š. ((3 valg. š. tirpinto sviesto (arba aliejaus) blynų tešlai ir 1 valg. š. padažui)))
Mėlynės: 200.00 g ((įdarui))
Cukrus: 6.00 valg. š. ((4 valg. š. įdarui (pagal skonį) ir 1 valg. š. padažui))
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius.

2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite  truputį pastovėti.

3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite, kol sutirštės.

4. Į kepimo indą supilkite padažą, sudėkite lietinius su įvyniotomis uogomis ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.  

Recepto autorius Martynas Kaštelianovas

Suskleisti
Blynai su Feta sūriu
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 61
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Blynai su maskarpone
Receptas: Blynai su maskarpone
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 58
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 3.00 valg. š. (3-4 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašai vanilės esencijos)
Pienas: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų. Skanaus!!!

Recepto autorė Ilona

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Blyneliai su mėlynėmis
Receptas: Blyneliai su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 25
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Mėlynės: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris).

2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos masės. Suberkite mėlynes ir kepkite jums patogiu būdu. Labai paprastas ir skanus receptas. :)

Recepto autorė Greta Šidlauskaitė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Varškės blynai
Receptas: Varškės blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 74
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite.

2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę.

3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu.

Recepto autorė Skirmantė Mockevičienė

Suskleisti
Aromatingi blynukai
Receptas: Aromatingi blynukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 6.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 st. (tarkuotos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas šaknies)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakta)
„Santa Maria“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.

2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.

3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite blynus. Patiekite su grietinėle bei aromatingais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais
Receptas: Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pienas: 310.00 ml
Sviestas: 100.00 g (60 g tirpinto ir gabalėlis – patiekti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Šokoladas: 50.00 g (50 g – pieninio gabalėlių ir tarkuoto – patiekti)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Kaip gaminti
Blyneliai
Blyneliai
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
  4. Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
  5. Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.

 

 

Suskleisti
Blynai su džiovintais vaisiais
Receptas: Blynai su džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 st. ((galite rinktis įvairių džiovintų vaisių mišinį))
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Mielės: 20.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.

2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Tešlą kildinkite šiltai. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišykite susmulkintus džiovintus vaisius.

4. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Labai skanu su šaltu pienu arba kakava.

Recepto autorė Viktorija Kairiūkštytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Bananiniai blyneliai
Receptas: Bananiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 63
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g
Soda: 5.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.

2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Blynai
Receptas: Bananiniai blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 65
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š.)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 3.00 g
Pienas: 200.00 ml (neriebus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1-2)
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpintas)
Aliejus: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vieną bananą sumaigykite šakute, kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius suplakite su cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišykite su bananais.

2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą, viską gerai sumaišykite. Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus kepkite nedidelius blynelius.

3. Blynus paskaninkite mėgstama uogiene ar uogomis.  

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Receptų konkursas „Mano gardus ruduo“. Laimėkite išskirtinio skonio sūrių rinkinius! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos