„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Blynai lyg iš rojaus: purūs, skrustelėję, kvepiantys apelsinais

Blynai yra daugiau mažiau kasdienis valgis, kurio dažniausiai skanaujame savaitgaliais. Tačiau vos vienas ingredientas gali švelniai pakeisti jų įprastą skonį, aromatą ir mėgausitės visai kito lygio blynais. Išbandykite, kokius stebuklus daro apelsinas – jo žievelė ir šiek tiek sulčių, kurių prireiks maišant tešlą.
Apelsininiai blynai
Apelsininiai blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė;
  • 1 stiklinė pasukų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 stiklinės miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 40 g sviesto, išlydyto;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, nutarkuotą žievelę, pasukas ir kiaušinius, švelniai paplakite, kad gerai susimaišytų.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Šį sausąjį mišinį suberkite į skystąjį, gerai išmaišykite, kad neliktų sausų gumuliukų, o tada supilkite lydytą sviestą ir darsyk išmaišykite.

3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Pilkite po šaukštą tešlos taip formuodami blynus. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Jei pernelyg stipriai skrunda, galbūt reikės sumažinti kaitrą.

4. Patiekite su bet kuriais jūsų mėgstamais priedais – jogurtu, džemu, uogomis ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs