Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Blynai – ne tik Užgavėnėms: 3 originalūs receptai, kurie nustebins

Užgavėnės praėjo, blynų prisivalgėme kelioms dienoms į priekį, tačiau tai išlieka vienu populiariausių patiekalų. Jų dažnai kepame pusryčiams, siūlome ir mažiems, ir dideliems. Šįkart jūsų dėmesiui – 3 išties originalių blynų receptai.
Daržovių blynai
Daržovių blynai / „Scanpix“ nuotr.

Šiai receptais pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai.

Saldžių bulvių (batatų) blynai su pekano riešutais

Ingredientai:

  • 1 stiklinė miltų;
  • 0,5 puodelio kapotų ir pakepintų pekano riešutų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 1/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3/4 puodelio apvirtų ir sutrintų batatų.

Gaminimas:

1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.

3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį bei sudėkite saldžiąsias bulves.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite apibarstytus likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.

Vida Press nuotr./Saldžiųjų bulvių blynai
Vida Press nuotr./Saldžiųjų bulvių blynai

Cukinijų ir morkų blyneliai

Ingredientai:

  • 2 puodeliai tarkuotos cukinijos;
  • 2 puodeliai tarkuotų morkų;
  • 1 puodelis konservuotų kukurūzų;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • 0,5 puodelio viso grūdo miltų;
  • 0,5 puodelio kukurūzų miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 puodelio tarkuoto čederio sūrio.

Gaminimas:

1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.

3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

„Scanpix“ nuotr./Blynai
„Scanpix“ nuotr./Blynai

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis;
  • 1/3 stiklinės pieno;
  • pusė griežinėliais supjaustyto avokado;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 0,5 puodelio migdolų miltų;
  • 1/4 stiklinės miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1–1,5 puodelio lapinio kopūsto (kale);
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
  • grietinės arba natūralaus jogurto patiekti.

Gaminimas:

2. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).

2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.

3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.

4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.

„Scanpix“ nuotr./Žalieji blynai
„Scanpix“ nuotr./Žalieji blynai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos