Šiai receptais pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai.
Saldžių bulvių (batatų) blynai su pekano riešutais
Ingredientai:
- 1 stiklinė miltų;
- 0,5 puodelio kapotų ir pakepintų pekano riešutų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnelis druskos;
- 1 stiklinė pieno;
- 1/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 2 kiaušiniai;
- 3/4 puodelio apvirtų ir sutrintų batatų.
Gaminimas:
1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.
3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį bei sudėkite saldžiąsias bulves.
4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite apibarstytus likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.
Cukinijų ir morkų blyneliai
Ingredientai:
- 2 puodeliai tarkuotos cukinijos;
- 2 puodeliai tarkuotų morkų;
- 1 puodelis konservuotų kukurūzų;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- žiupsnelio druskos ir pipirų;
- 0,5 puodelio viso grūdo miltų;
- 0,5 puodelio kukurūzų miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 puodelio tarkuoto čederio sūrio.
Gaminimas:
1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.
3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.
4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.
Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai
Ingredientai:
- 1 kiaušinis;
- 1/3 stiklinės pieno;
- pusė griežinėliais supjaustyto avokado;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 0,5 puodelio migdolų miltų;
- 1/4 stiklinės miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1–1,5 puodelio lapinio kopūsto (kale);
- 0,5 citrinos sulčių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- grietinės arba natūralaus jogurto patiekti.
Gaminimas:
2. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).
2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.
3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.