„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Blyneliai ir varškėtukai Motinos dienos vėlyviesiems pusryčiams: 15 puikių receptų

Blynai ir varškėčiai – vieni populiariausių ir greičiausiai paruošiamų vėlyvųjų, tingiųjų savaitgalio pusryčių patiekalų. Jei blynelių tešla užmaišyta ar varškėtukai suformuoti, juos nesunkiai iškeps ir vaikai (gal, prireikus, padedant tėčiui). Pasilepinkite šeimyniškais pusryčiais ir pasveikinkite mamas bei močiutes!
Pusryčių blyneliai
Pusryčių blyneliai / Vida Press nuotr.
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Bananiniai blyneliai
Receptas: Bananiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 63
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g
Soda: 5.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.

2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Vaniliniai varškės blyneliai
Receptas: Vaniliniai varškės blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 210
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kefyras: 200.00 ml
Kreminė varškė: 150.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (nubraukto)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanilė: 1.00 vnt. (žiupsnelis maltos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
  2. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
  3. Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
  4. Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
  5. Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
  6. Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
  7. Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
Suskleisti
Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais
Receptas: Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pienas: 310.00 ml
Sviestas: 100.00 g (60 g tirpinto ir gabalėlis – patiekti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Šokoladas: 50.00 g (50 g – pieninio gabalėlių ir tarkuoto – patiekti)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Kaip gaminti
Blyneliai
Blyneliai
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
  4. Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
  5. Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.

 

 

Suskleisti
Kokosiniai blyneliai
Receptas: Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Kokosų pienas: 6.00 valg. š. (arba kitokio pieno)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kokosų miltai: 6.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 0.30 arbat. š.
Kokosų aliejus: 6.00 valg. š. (arba lydyto sviesto ir dar šiek tiek kepimui)
Kaip gaminti

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Su skysčiu juos reikia maišyti visai kitokiomis proporcijomis nei kvietinius miltus. Kažkada skaičiau, kad, keičiant kvietinius miltus kokosiniais, pastarųjų reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
 Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.


2. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.


3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.


 

4. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų uogų milteliais.


5. Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, cukraus kiekį padidinkite iki 3 arbatinių šaukštelių arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.

Suskleisti
Blynai
Receptas: Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 58
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Krakmolas: 60.00 g
Pienas: 460.00 ml
Vanduo: 240.00 ml
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (Goudos; galima ir nenaudoti)
Kaip gaminti

1. Šių blynų tešlą pravartu ruošti naudojant elektrinį plaktuvą, nes tešla turi būti labai glotni ir vientisa, jei tokio neturite, tiks ir šakutė, tačiau darbuokitės ja intensyviai. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti bent valandą (arba uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą).

2. Maždaug 10 min. prieš kepant blynus į tešlą suberkite ir kepimo miltelius, labai gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite didelę blynams kepti skirtą keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ir samčiu pilkite tešlos, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną, ir dėkite kepti.

4. Kai viena pusė apkeps, apverskite blyną ir ant viršutinės pusės užberkite šiek tiek goudos sūrio (jei nenorite sūrio, galite šio žingsnio ir atsisakyti. Valgykite blynus karštus, su mėgstamais priedais (jei nenaudojate sūrio).

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 240
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.

3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindami iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.

4. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.

5. Patiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Suskleisti
Blyneliai su sirupu ir obuoliais
Receptas: Blyneliai su sirupu ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 125.00 g
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (2-3)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (sirupui)
Vanduo: 125.00 ml (sirupui)
migdolų esencija keli lašai sirupui 3.00 g
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite.

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti. Ji turi būti grietinės tirštumo – jei per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno ar vandens.

3. Pasiruoškite sirupą: užvirkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų, įlašinkite migdolų esencijos.

4. Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius, kol gražiai parus.

5. Blynelį dėkite į lėkštę ir apšlakstykite šiltu sirupu. Taip blynelius kraukite vieną ant kito, vis šlakstydami sirupu ir vartydami, kol jie gerai prisigers.

6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir vartydami apkepkite. Obuolius tiekite su blyneliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Blyneliai su mėlynėmis
Receptas: Blyneliai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 2.00 st. ((2 stiklinės miltų blynų tešlai ir 1 valg. š. padažui))
Pienas: 3.00 st. (2 stiklinės blynų tešlai ir 1,5 stiklinės padažui))
Sviestas: 4.00 valg. š. ((3 valg. š. tirpinto sviesto (arba aliejaus) blynų tešlai ir 1 valg. š. padažui)))
Mėlynės: 200.00 g ((įdarui))
Cukrus: 6.00 valg. š. ((4 valg. š. įdarui (pagal skonį) ir 1 valg. š. padažui))
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius.

2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite  truputį pastovėti.

3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite, kol sutirštės.

4. Į kepimo indą supilkite padažą, sudėkite lietinius su įvyniotomis uogomis ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.  

Recepto autorius Martynas Kaštelianovas

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 218
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 stiklinės kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5-2 šaukšteliai)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 st. (1,25 stiklinės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.

2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto.

3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus, kabinkite tešlą  ir kepkite blynus. Labai skanu su klevų sirupu ar kitais mėgstamais pagardais. Skanaus!

Recepto autorė Tatjana Afanasjeva

Suskleisti
Orkaitėje keptas blynas
Receptas: Purus orkaitėje keptas blynas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Cukraus pudra: 2.00 arbat. š. (apibarstymui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus ir druską. Tam labai gerai pasitarnaus elektrinis trintuvas.

3. Kai orkaitė bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą aukštesniais kraštais ar ketaus keptuvę (nuimama rankena) dėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę. Sviestas turi ištirpti, pakvipti ir tapti auksiškos spalvos (tai užtruks 5–7 min., tačiau stebėkite, kad nesudegtų).

4. Trumpam išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greit vėl dėkite atgal į orkaitę.

5. Per 15–20 min. orkaitėje įvyks beveik stebuklas – plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu. Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą visai smagu žiūrėti, kaip jis pučiasi, beveik veržiasi per kraštus.

6. Išimkite blyną iš orkaitės, iškart ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą likusį sviestą ir pabarstykite cukraus pudra.

7. Pjaustykite porcijomis ir nedelsdami patiekite su mėgstamais priedais – klevų sirupu, džemu, šviežiomis uogomis, trintomis uogomis ar kuo tik jūs sugalvojate.

Variacija Nr. 1: prieš gaminant plakinį, svieste patroškinkite šiek tiek šviežių uogų ar vaisių – vyšnių ar trešnių be kauliukų, puselėmis pjaustytų slyvų ar persikų. Dėkite šiuos vaisius į kepimo formą prieš pat pilant plakinį.

Variacija Nr. 2: 1 arba 2 šaukštus miltų pakeiskite tokiu pat kiekiu kokybiškos nesaldintos kakavos miltelių – iškepsite daugiau ar mažiau šokoladinį blyną.

Suskleisti
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
Receptas: Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 39
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. malto)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Sviestas: 25.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 ekstrakto)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekti)
Ledai: (keli kaušeliai - patiekimui) 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 3.00 arbat. š. (patiekti)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų – patiekti)
Kaip gaminti
Orkaitėje keptas blynas
Orkaitėje keptas blynas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
  3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
  4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
  5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20–25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
  7. Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!

 

Suskleisti
Varškėčiai
Receptas: Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 150
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 8.00 valg. š.
Aliejus: 6.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos žievelė: 0.50 vnt. (geltonoji dalis)
Kaip gaminti

1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.

Suskleisti
Varškėčiai su obuoliais
Receptas: Obuoliniai varškėčiai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 213
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (tarkuotas)
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinis)
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Suskleisti
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
Receptas: Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 63
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Aguonos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 citrinos nutarkuota žievelė ir ½ citrinos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.  
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų