Blyneliai su cukinijomis ir varške

Kol dar cukinijos neužsiaugino „begemoto“ odos, naudokime, kepkime ir mėgaukimės! Blyneliai – vienas iš patiekalų, kuriam ši daržovė naudojama dažniausiai. Norint įvairovės, tešlą galime praturtinti varške, šaldytuve liūdinčiu varškės ar fermentinio sūrio gabaliuku.
Cukinijų blyneliai
Cukinijų blyneliai su varške / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • maždaug 3 stiklinių burokine trintuve sutarkuotos cukinijos;
  • 1 kiaušinio,
  • 200 g varškės,
  • žiupsnelio mairūno,
  • žiupsnelio druskos,
  • kelių valg. š. miltų,
  • aliejaus kepimui,
  • grietinės patiekimui.

Gaminimas:

Į dubenį su tarkuota cukinija mušame kiaušinį, dedame varškę, beriame druską, mairūną ir gerai išmaišome.

Tada į masę beriame miltus ir vėl maišome, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

Šaukštu formuojame blynelius ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų