Jums reikės:
5 kiaušinių,
1,5 stiklinės miltų,
3 šaukštų aliejaus,
indelio kreminės varškės,
pusės stiklinės kefyro,
druskos,
didesnio obuolio,
200 g lašišų filė,
pusės citrinos sulčių,
šviežių petražolių lapelių (papuošti).
Kaip gaminti:
1. Šluotele arba elektriniu plakikliu kiaušinius išplakite iki vientisumo.
2. Į kiaušinių masę supilkite aliejų, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pasūdykite.
3. Įmaišykite kefyrą ir kreminę varškę.
4. Obuolį nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve. Sukrėskite į tešlą ir dar kartą išplakite.
5. Gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite nedidelius blynelius.
6. Lašišų filė supjaustykite plonais griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, sumaukite ant medinių iešmelių ir tiekite su blyneliais.
7. Prie tokio patiekalo derės purus plaktos grietinėlės ir grūdėtosios varškės kremas. Jį pagaminsite grūdėtąją varškę pertrynusi per sietelį ir šaukštu atsargiai sumaišę su iki standumo išplakta grietinėle.