Jums reikės:
Lietiniams:
- 2 kiaušinių,
- 300 ml vandens,
- apie 150 g miltų,
- šaukšto aliejaus,
- druskos.
Įdarui:
- 200 g vištų kepenėlių,
- svogūno,
- kiaušinio,
- 100 g pievagrybių,
- kelių šaukštų džiūvėsėlių,
- šaukšto majonezo,
- šaukšto aliejaus,
- druskos,
- pipirų.
Padažui:
- šaukšto sviesto,
- šaukšto miltų,
- 300 ml pieno,
- druskos,
- kelių petražolių šakelių.
Kaip gaminti:
1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir palikite išbrinkti. Paskui iškepkite 8–9 lietinius blynus.
2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną, sudėkite nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol atsiras skysčio. Tada sudėkite kepenėles, uždenkite ir troškinkite 15 min. Pravėsusį troškinį sukrėskite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki norimo rupumo (nemalkite iki visiškos tyrės). Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmaišykite kiaušinį, majonezą ir džiūvėsėlius.
3. Paruošta mase įdarykite lietinius ir prieš tiekdami apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
4. Kartu paruoškite ir padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite pieną, pasūdykite ir kaitinkite, kol sutirštės. Juo pagardintus lietinius papuoškite pievagrybių griežinėliais ir petražolėmis.