Kulinarės patarimas - sausainius pamirkykite bent 3 sekundes iš kiekvienos pusės, kitaip jie taip gerai nesuminkštės.
Taiip pat prieš įmaišydami į kiaušinių trynius, pasitikrinkite, kad maskarponė būtų kambario temperatūros, kad nesusidarytų gumuliuku.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ
Reikės:
400 g pjaustytų braškių,
500 g maskarponės sūrio,
3 kiaušinių baltymų,
4 kiaušinių trynių,
6 valg. š. cukraus,
200 g sausainių „Damų piršteliai“,
3 kupini valg. š. braškių uogienės,
250 ml vandens,
100 g baltojo šokolado.
Kaip gaminti:
1. Į dubenį su 3 šaukštais cukraus sudėkite kiaušinių baltymus ir išplakite iki standžių putų. Atskirame dubenyje išplakite trynius su 2 šaukštais cukraus iki šviesios, kreminės masės ir kol padvigubės.
2. Į išplaktus kiaušinių trynius sudėkite maskarponę ir plakite, kol susimaišys ir nebus jokiu gabaliukų. Mentele arba mediniu šaukštu įmaišykite dalimis kiaušinių baltymų masę ir stenkitės neįmaišyti daug oro.
3. Į puodą supilkite braškių uogienę ir vandenį ir užvirinkite. Atvėsinkite.
4. Sausainius pavilgykite braškių skystyje ir išklokite indą kuriame gaminsite desertą (geriausia stikliniame kepimo inde). Dėkite maskarponės sluoksnį ir išlyginkite paviršių, uždėkite dalį pjaustytų braškių ir užtarkuokite šokolado.
5. Ant viršaus vėl dėkite sausainių sluoksnį, likusią maskarponę, braškes, šokoladą.
6. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 4 val., kuo ilgiau paliksite, tuo skanesnis desertas bus, nes sugers visa papildomą skonį. Skanaus!