„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Bręsta vakarėlis ar kinas namuose? Išbandykit mangų salsą, idealią su traškučiais

Mangas – nuostabus vaisius, su sąlyga, jog jis sunokęs. Kaip tik dabar tokių jų prekyboje netrūksta, tad jei pagriebėt vieną kitą, išbandykit nepaprastai gardžią salsą, kurią tiesiai iš dubens smagu kabinti traškučiais. Ar dar reikia sakyt, kad tai tobulas užkandis namie žiūrint filmą, serialą ar leidžiant vakarą su draugais.
Mangų salsa su traškučiais
Mangų salsa su traškučiais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 dideli arba 3 mažesni gerai sunokę, bet ne itin minkšti mangai, supjaustyti kubeliais;
  • 1 raudona saldžioji paprika, be sėklų, supjaustyta mažais kvadratėliais;
  • 1 didelis raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • ryšelis šviežių kalendrų (jos čia būtinos, neatsisakykit!), sukapotos;
  • 1 didelis avokadas, sunokęs, bet dar tvirtas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
  • 1 mėgstamo aštrumo aitrioji paprika, be sėklų, supjaustyta siauručiais griežinėliais ar dar smulkiau;
  • 1 žaliosios citrinos (laimo) išspaustos sultys;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, citrinos sultis pilkite ir druską berkite pabaigoje. Leiskite 10 min. ramiai pastovėti, kad skoniai susimaišytų, o tada ragaukite. Likučius keletą valandų galima palaikyti šaldytuve, tačiau per naktį geriau nepalikti, nes skonis ims prastėti.

2. Skaniausia valgyti su kukurūziniais traškučiais, tačiau galite sugalvoti ir savo variantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“