Ingredientai:
- 2 dideli arba 3 mažesni gerai sunokę, bet ne itin minkšti mangai, supjaustyti kubeliais;
- 1 raudona saldžioji paprika, be sėklų, supjaustyta mažais kvadratėliais;
- 1 didelis raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- ryšelis šviežių kalendrų (jos čia būtinos, neatsisakykit!), sukapotos;
- 1 didelis avokadas, sunokęs, bet dar tvirtas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- 1 mėgstamo aštrumo aitrioji paprika, be sėklų, supjaustyta siauručiais griežinėliais ar dar smulkiau;
- 1 žaliosios citrinos (laimo) išspaustos sultys;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, citrinos sultis pilkite ir druską berkite pabaigoje. Leiskite 10 min. ramiai pastovėti, kad skoniai susimaišytų, o tada ragaukite. Likučius keletą valandų galima palaikyti šaldytuve, tačiau per naktį geriau nepalikti, nes skonis ims prastėti.
2. Skaniausia valgyti su kukurūziniais traškučiais, tačiau galite sugalvoti ir savo variantus.