Reikės:
- 250 g kefyro,
- 60 g cukraus,
- 200 g miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1/2 arb. š. sodos,
- 1/4 arb. š. druskos,
- 1 obuolio,
- cukraus pudros iškeptiems blyneliams pabarstyti.
Gaminimas:
Sudedame cukrų, sodą, druską bei miltus, ir juos išmaišome. Po to pilame kefyrą ir išmaišome. Tuomet įmušame kiaušinį ir maišome, kol tešla tampa vienalyte, pabaigoje įdedame pjaustytą obuolį.
Blynus kepame gerai įkaitusioje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Iškeptus pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Na, o Jus, mieli skaitytojai, kviečiame dalyvauti gardžiausių blynų konkurse!
Jūsų receptų, parašytų taisyklinga lietuvių kalba, kartu su nuotraukomis laukiame el. paštu konkursai@15min.lt iki kovo 3 d. Na, o kovo 4-ąją paskelbsime nugalėtojus.
Prekybos tinklas „Norfa“ trims gardžiausių blynų receptų autoriams padovanos po kilogramą kvapnių šviežių spurgyčių, ką tik pagamintų „Rivonos“ kulinarijos ceche, bei po du stiklainiukus „Rivonos“ išvirtos uogienės, kurią galėsite išsirinkti pagal savo skonį.