Jums reikės:
2 nemažų brokolių,
gabalėlio marinuotos aitriosios paprikos ankšties,
600 g pievagrybių,
didelio svogūno,
pusės stiklinės mėgstamų riešutų,
2 šaukštų sviesto,
po pusę apelsino ir citrinos,
pagal skonį druskos, pipirų, petražolių.
Užpilui:
250 g jogurtinės grietinės,
2 šaukštų citrinų sulčių,
šaukšto grūdėtųjų garstyčių,
šaukštelio rudojo cukraus.
Kaip gaminti:
1. Brokolius išskirstykite žiedynėliais, kotelius, ypač storąją jų dalį nupjaukite, brokolius nuplaukite, sumeskite į garų puodą ir labai trumpai, kad tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose.
2. Iš karto patroškintus perliekite šaltu vandeniu, suberkite į dubenį ir apšlakstykite citrinų ir apelsinų sulčių mišiniu.
3. Riešutus nuplaukite, nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje, smulkiai sukapokite arba sumalkite.
4. Pievagrybius nulupkite, nuvalykite, susmulkinkite. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite.
5. Svogūnus pakepinkite karštame svieste, tada suberkite pievagrybius ir kepkite apie 10–12 min., kol grybai suminkštės ir nugaruos išsiskyręs skystis.
6. Į keptuvę su pievagrybiais suberkite riešutus, petražolių lapelius, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
7. Į lėkštes išdalykite brokolius, ant viršaus krėskite atvėsintus pievagrybius. Salotas užpilkite padažu, paruoštu iš nurodytų komponentų.
8. Tiekite su aitriosios paprikos gabalėliais.