Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 89 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
Ingredientai:
- Žiediniai kopūstai, 400g, 1 pakuotė
- „Vapeur“ garuose ruošti brokoliai, 400g – 1 pakuotė
- Salierai – 1 stiebas
- Svogūnai – 1 vnt.
- Česnakai – 1 skiltelė
- Cukinijos – 1 vnt.
- Juodas sezamas – 1/2 šaukšto
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Kukurūzų paplotėliai – 2 vnt.
- Druska – Pagal skonį
- Pipirai – Pagal skonį
Paruošimo būdas
- Neatitirpintus brokolius sudėkite į puodą su cukinijų ir salierų griežinėliais. Įpilkite vandens, kad 1 cm apsemtų daržoves, įdėkite druskos, pipirų ir virkite, kol suminkštės.
- Kitame puode taip pat virkite žiedinius kopūstus ir svogūnus.
- Trintuvu atskirai suplakite abi sriubas.
- Kol sriuba verda, kukurūzų paplotėlius supjaustykite trikampiais ir 5 minutėms sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180° C, kol paskrus.
- Norėdami patiekti: pirma supilkite žalią sriubą, ant jos - baltą, užpilkite alyvuogių aliejaus, pabarstykite trupučiu vidutinio rupumo druskos ir sausoje keptuvėje pakepintomis juodo sezamo sėklomis. Patiekite su kukurūzų paplotėliais.
Rekomendacijos:
Norėdami gauti sniego baltumo žiedinius kopūstus, į puodą įdėkite citrinos rūgšties arba citrinos sulčių, tik ne per daug, kad nesugadintumėte kopūstų skonio. Pakanka 1/8 citrinos sulčių arba keleto kristalų rūgšties. Balinimo savybių turi ir actas.