Jums reikės:
8 riekelių čiabatos,
20 putpelių kiaušinių,
100 g plonai pjaustyto Parmos kumpio,
100 g tarkuoto parmezano,
500 g smidrų,
2 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.
Kaip gaminti:
1. Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį, po 3 min. perkelkite į ledinį. Išlukštenkite ir perpjaukite pusiau.
2. Smidrus, nupjovę sumedėjusius stiebelių galiukus, nuplikykite ar pakaitinkite virš garų.
3. Čiabatos riekeles trumpai pakepinkite orkaitėje, kol taps traškios. Ant jų užlašinkite po kelis lašus alyvuogių aliejaus, klokite plonyčius kumpio griežinėlius, išdėliokite po keletą smidrų, juos apibarstykite sūriu. Sumuštinukus papuoškite kiaušinių puselėmis, dėdama jų po dvi arba tris. Pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus!