Bulgariška šalta sriuba su agurkais ir graikiniais riešutais

Šaltoje bulgariškoje sriuboje subtiliai susimaišo šviežių agurkų, kefyro ir aštrus česnako skoniai. Kita vertus, skrudinti ir susmulkinti graikiniai riešutai gaiviai sriubai suteikia ir pikantiškumo. Tvnet.lv dalijasi greitai pagaminamos ir gardžios sriubos receptu.
Kefyro ir agurkų sriuba
Kefyro ir agurkų sriuba / Shutterstock.com

Ingredientai:

  • 1 l kefyro arba jogurto;
  • 1/4 l grietinės;
  • 4 valg. š. aliejaus;
  • 1 ilgas agurkas;
  • kapotų krapų;
  • 3 skiltelės česnako;
  • pipirų pagal skonį;
  • druskos pagal skonį;
  • 1 sauja graikinių riešutų branduolių.

Gaminimas:

Jogurtą arba kefyrą išplakti su grietinėle. Suberkite pipirus, druską ir smulkiai pjaustytą arba tarkuotą česnaką. Nuolat maišydami supilkite aliejų, smulkiai pjaustytą agurką ir smulkintus krapus. Viską išmaišyti ir įdėkite sriubą į šaldytuvą.

Prieš patiekiant, į sausą suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir kiek pakepkite, o tada paskaninkite jais sriubą. Ją galima patiekti net su ledo kubeliais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis