Jums reikės:
- 4 didelių obuolių,
- 80 g miltų,
- 130 g cukraus,
- 80 g manų kruopų,
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
- 100 g smulkintų graikinių riešutų,
- 100 g šalto sviesto.
Pabarstymui:
- 1 valg. š. cukraus,
- 1 arb. š. cinamono.
Gaminimas:
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite pusę atšaldyto sviesto.
Paruoškite pyrago tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius. Gautą masę padalinkite į tris dalis.
Obuolius sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais. Obuolių masę padalinkite į dvi dalis.
Ant tarkuoto sviesto kepimo formoje užberkite trečdalį sausos masės, o ant jos – pusę obuolių masės.
Tada – vėl dalį sausos masės, ant jos – likusius obuolius ir galiausiai, ant viršaus – vėl sausą masę.
Pabaigai užtarkuokite likusį sviestą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apibarstykite cukrumi bei cinamonu.
Pyragą patiekite šiek tiek praaušusį. Labai gardu su ledais.
Skanaus!