Jums reikės:
4 bulvių,
25 g sviesto,
200 g lašišos,
2 šaukštų šviežių žirnelių,
šaukšto garstyčių,
puodelio tarkuoto sūrio,
aliejaus skardai ištepti.
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
2. Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Dėkite į skardą ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti.
3. Lašišą susmulkinkite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, suberkite lašišą ir maišydama pakepinkite iki ji taps šviesios spalvos.
4. Atsargiai, nepažeisdami sienelių, išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sviestu, garstyčiomis, lašiša ir žirneliais.
5. Dėkite masės į bulvių puseles, užberkite sūrio ir kepkite 10–15 minučių.