Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bulvės ir mėsa ruošiasi šeštadieniui: „Lidl“ kviečia į cepelinų fiestą!

Nors ruduo jau prasidėjo, vasariška kaitra neskuba trauktis. Vis dėlto, daugelis jau pasiilgo rudeniškos vėsos ir šio sezono mėgstamiausių patiekalų. Tad savaitgalis – puiki proga jaukiai ir gardžiai jais pasidžiaugti artimųjų apsuptyje.
Cepelinai
Cepelinai / „Lidl“ nuotr.

Ypač, kai visose „Lidl“ parduotuvėse dar vienas „Superšeštadienis“ džiugins didelėmis nuolaidomis maisto produktams. Iš jų savaitgalį galėsite pasigaminti ir artimuosius pradžiuginti gardžiausiais lietuviškos virtuvės patiekalais.

Šis šeštadienis „Lid“ pirkėjus vėl pasitiks ypatingomis kainomis atrinktiems produktams iš mėsos, daržovių ir šaldytų gaminių skyrių. Mėsos mėgėjai turėtų dairytis specialia nuolaida pažymėto šviežio kiaulienos kumpio be kaulo ir odos – kilogramas jo kainuos net 33 proc pigiau, tik 2,99 Eur. Tačiau aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, jis kainuos dar pigiau – vos 2,79 Eur.

Dėmesį taip pat turėtų atkreipti ir bulvių mėgėjai, nes jų pamėgtam produktui bus taikoma ypatinga nuolaida. Kilogramą lietuviškų bulvių pirkėjai galės įsigyti už superkainą – tik 0,33 Eur. Taip pigu šiemet dar nebuvo!

Žinoma, prasidėjęs ruduo pagreitino ir gyvenimo tempą, tad pasitaiko dienų, kai sukiotis virtuvėje beveik nelieka laiko. Tokiais atvejais į pagalbą visada atskubės koldūnai. Šį savaitgalį visi šaldyti koldūnai kainuos net 30 proc. pigiau.

Pietums – gardus ir paprastai paruošiamas bulvių plokštainis su kiauliena

Rudeniškus patiekalus gaminti lengva ir smagu, kai „Lidl“ produktų kainos tokios mažos. Tiems, kam trūksta idėjų, kaip šį savaitgalį nustebinti savo artimuosius, „Lidl“ ekspertai rekomenduoja išsikepti sotų bulvių plokštainį su kiaulienos mėsa ir išsivirti visų mėgstamų cepelinų su gardžiu padažu.

„Lidl“ nuotr./Bulvių ploštainis
„Lidl“ nuotr./Bulvių ploštainis

Bulvių plokštainiui reikės:

  • 800 g bulvių;
  • 300 g šviežio kiaulienos kumpio be kaulo;
  • 1 didelio svogūno;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 ml pieno arba grietinėlės;
  • 2 v. š. sviesto (svogūnams kepti);
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 a. š. mairūnų (nebūtina);
  • 2 v. š. aliejaus ar sviesto kepimo formai patepti;
  • Kiaulienos kumpį supjaustykite mažais kubeliais.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite kiaulienos gabaliukus, kol jie taps auksiniai ir lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepkite smulkintą svogūną, kol jis taps minkštas ir lengvai auksinis.

Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka – kaip bulviniams blynams. Jeigu bulvės labai sultingos, galite šiek tiek nupilti perteklinį skystį.

Sutarkuotas bulves sumaišykite su kiaušiniais, pienu arba grietinėle. Įberkite druskos, pipirų ir mairūnų (jei naudojate). Įmaišykite keptus svogūnus ir apkeptus kiaulienos gabaliukus.

Kepimo formą patepkite aliejumi ar sviestu. Supilkite paruoštą bulvių ir kiaulienos masę į formą ir išlyginkite paviršių.

Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 1–1,5 val., kol plokštainis taps gražiai auksinis ir gerai iškeps.

Iškepusį plokštainį palikite šiek tiek atvėsti prieš pjaustant, kad jis sutvirtėtų. Patiekite su grietine arba šviežiomis daržovėmis.

Rudens klasika: cepelinai su kiaulienos kumpio įdaru

Patiekalui reikės:

  • 2 kg bulvių (apie 1,5 kg žalių ir 0,5 kg virtų);
  • 1 v. š. bulvių krakmolo;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 500 g kiaulienos kumpio be kaulo;
  • 1 mažo svogūno;
  • 1 v. š. aliejaus arba sviesto;
  • 200 g šoninės arba lašinių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 200 ml grietinės.

Kiaulienos kumpį sumalkite arba labai smulkiai supjaustykite.

Įkaitinkite aliejų arba sviestą keptuvėje, įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas taps minkštas ir lengvai auksinis.

Sudėkite maltą kiaulieną, apkepkite dar 5–7 minutes, kol mėsa bus iškepusi. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite įdarui atvėsti.

Nulupkite 0,5 kg bulvių ir jas išvirkite. Išvirtas bulves sutrinkite iki vientisos masės.

Likusias bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite perteklinį skystį, palikite jį pastovėti, kol nusės krakmolas. Vandenį nupilkite, o dugne likusį krakmolą grąžinkite į tarkuotų bulvių masę.

Sumaišykite tarkuotas ir virtas bulves, įberkite šiek tiek druskos ir krakmolo, jei gauta masė – pernelyg skysta.

Iš bulvių masės suformuokite maždaug delno dydžio paplotėlius. Į vidurį dėkite paruoštą kiaulienos įdarą ir uždengę kraštus, suformuokite pailgos formos cepelinus.

Užvirkite didelį puodą su pasūdytu vandeniu. Atsargiai dėkite cepelinus į verdantį vandenį. Kai cepelinai pakils į paviršių, virkite dar apie 25–30 minučių, priklausomai nuo jų dydžio.

Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje, kol taps traški. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps minkštas ir auksinis.

Cepelinus patiekite su grietinės ir šoninės padažu. Galite pridėti šviežių krapų ar petražolių. Skanaus!

Gardūs, pigūs ir visada laukiami „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai pirkėjus pasitiks jau nuo šeštadienio ryto visose 74 „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi