Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže

„Bulviniai blynai turi kažkokią keistą galią – staiga imi jausti būtinybę jų prisikirsti ir tai niekaip kitaip nenumalšinama. Mūsų šeimoje tai nutinka bent kartą per mėnesį“, – rašo Rasa ir dalinasi savo receptu. Šiam patiekalui ypatingą skonį suteikia padažas, tad šios dalies jokiu būdu nepraleiskite!
Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže
Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže / Asmeninio arch. nuotr.

Bulviniams blynams reikės:

  • Bulvių,
  • svogūno,
  • kiaušinių,
  • miltų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su svogūnu. Supilame išplaktus kiaušinius, beriame kelis šaukštus miltų, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome ir kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine arba, jeigu turime šaldytų baravykų, pasiruošiame padažą su grietinėle.

Asmeninio arch. nuotr./Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže

Kadangi Rasa labai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, į keptuvę šalia baravykų greitai subiro šaukštas miltų, o paskui, juos išmaišius, sutekėjo ir lietuviškomis pievomis kvepianti grietinėlė. Gavosi kažkas panašaus į Bešamelio padažą. Žiupsnelis druskos ir pipirų ir padažas paruoštas!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas