Bulviniai blynai su įdaru: itin skanūs su grietine

„Šie „zrazai“ yra populiarūs lenkų, baltarusių ir ukrainiečių virtuvėse. Kažkuo panašūs į lietuviškus žemaičių blynus. Iš pradžių jie būdavo įdaromi kiaušiniais ar daržovėmis. Laikui bėgant atsirado įvairių variantų“, – sako maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Blynai su įdaru „Kartofelnye Zrazy“
Blynai su įdaru „Kartofelnye Zrazy“ / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

6 didelių bulvių,

kiaušinio,

saujos miltų,

200 g virtų grybų,

svogūno,

2 šaukštų aliejaus,

100 g rūkyto kumpelio,

po žiupsnelį druskos ir maltų pipirų,

džiūvėsėlių apvolioti,

aliejaus kepti,

grietinės patiekti.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite pusiau ir išvirkite. Nusunkę sugrūskite, atvėsinkite.

2. Pagaminkite įdarą. Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite, grybus susmulkinkite, kumpelį supjaustykite kubeliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės ir pagels, suberkite grybus ir kumpelio gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.

4. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus. Gerai išminkykite tešlą. Jei ji limpa prie rankų, įberkite dar miltų.

5. Delnus suvilgykite vandeniu ir iš bulvių masės formuokite paplotėlį. Į vidurį krėskite įdaro ir formuokite pailgą storoką blyną. Apvoliokite iš abiejų pusių džiūvėsėliuose.

6. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių po 3–5 min., kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps. Valgykite su grietine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų