Minkštučiai bulviniai blynai su mėsa: nuo stalo išgaruos kaipmat

Bulviniai blynai su mėsa – sotus tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį mėgsta visi šeimos nariai.
Bulviniai blynai su mėsa
Bulviniai blynai su mėsa / Pranešimo aut. nuotr.

Jei dar nežinote, kaip jų pasigaminti, jums pravers šis puikus receptas, kurį kulinarijos meistrai pristatė prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.

Ingredientai

  • 1,5 kg lietuviškų bulvių (valytų);
  • 2 vnt. svogūnų;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 1 v. š. kvietinių miltų;
  • 2 v. š. šaukštų krakmolo;
  • žiupsnelio druskos, pipirų ir cukraus.

Įdarui reikės:

  • 0,5 kg maltos kiaulienos;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimui ir patiekimui reikės:

  • aliejaus;
  • grietinės.

Kaip gaminti?

  1. Sutarkuokite ir prieskoniais paskaninkite nuvalytą svogūną, sumuškite kiaušinius, sudėkite miltus ir krakmolą.
  2. Įdarui kitame inde mėsą sumaišykite su druska ir pipirais.
  3. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, dėkite bulvių tarkį ir tolygiai paskirstykite iki norimo dydžio „paplotėlio“. Ant jo dėkite įdarą, o iš viršaus – vėl bulvių tarkio.
  4. Apkepus apatiniam paplotėliui blyną apverskite ir kepkite iš kitos pusės apie 3–5 minutes iki kol gelsvai apskrus. Patiekite su grietine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?