Jei dar nežinote, kaip jų pasigaminti, jums pravers šis puikus receptas, kurį kulinarijos meistrai pristatė prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.
Ingredientai
- 1,5 kg lietuviškų bulvių (valytų);
- 2 vnt. svogūnų;
- 3 vnt. kiaušinių;
- 1 v. š. kvietinių miltų;
- 2 v. š. šaukštų krakmolo;
- žiupsnelio druskos, pipirų ir cukraus.
Įdarui reikės:
- 0,5 kg maltos kiaulienos;
- žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį).
Gaminimui ir patiekimui reikės:
- aliejaus;
- grietinės.
Kaip gaminti?
- Sutarkuokite ir prieskoniais paskaninkite nuvalytą svogūną, sumuškite kiaušinius, sudėkite miltus ir krakmolą.
- Įdarui kitame inde mėsą sumaišykite su druska ir pipirais.
- Aliejų įkaitinkite keptuvėje, dėkite bulvių tarkį ir tolygiai paskirstykite iki norimo dydžio „paplotėlio“. Ant jo dėkite įdarą, o iš viršaus – vėl bulvių tarkio.
- Apkepus apatiniam paplotėliui blyną apverskite ir kepkite iš kitos pusės apie 3–5 minutes iki kol gelsvai apskrus. Patiekite su grietine.