Ingredientai:
- 5–6 didelės bulvės;
- 2 kiaušiniai (po vieną tarkių masei ir įdarui);
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
- druskos (pagal skonį);
- aliejaus (kepimui);
- 300–400 g liesos maltos kiaulienos;
- 1 nedidelis svogūnas;
- žiupsnis čiobrelių;
- ryšelis ridikėlių;
- 200 g grietinės.
Gaminimas:
1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska.
2. Maltą kiaulieną sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos paplotėlį (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Labai svarbu reguliuoti kaitrą taip, kad blynas neimtų svilti, kol iškeps mėsa.
4. Jei blynai labai stori ir visgi bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.
5. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais ir druska.