Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bulvių mišrainė Viduržemio jūros regiono stilium: lengvesnė ir gardi

Bulvių patiekalai mums dažnai siejasi su sotumu, neretai ir apsunkimo jausmu pavalgius. Tačiau gal ir patys esate patyrę, kad, suvalgius patiekalą su šaltomis bulvėmis, pojūčiai kiek kitokie, ypač jei valgyta su saiku. Tad siūlome išbandyti Viduržemio jūros regiono stiliaus mišrainę, kurioje bulves papildo alyvuogės, feta, dar keli priedai. Gal ir skamba netikėtai, bet bus labai skanu!
Bulvių mišrainė
Bulvių mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 15 nedidelių šviežių bulvyčių, kruopščiai nuplautų ir supjaustytų ketvirčiais;
  • 0,5 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
  • 100 g Kalamata alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • 100 g feta sūrio, stambiai sutrupinto;
  • ryšelis šviežių petražolių, sukapotų;
  • keli svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir leiskite atvėsti.

2. Dubenyje, kuriame ruošite mišrainę, sumaišykite aliejų, citrinos sultis, česnakus, druską ir pipirus. Suberkite alyvuoges, fetą, petražoles, svogūnus ir svogūnų laiškus. Išmaišykite. Galiausiai suberkite ir bulves bei atsargiai išmaišykite, stengdamiesi bulvių nesutrinti.

3. Dėkite dubenį su mišraine į šaldytuvą ir leiskite atšalti apie 30 min. Tuomet galima skanauti.

Vida Press nuotr./Bulvių mišrainė
Vida Press nuotr./Bulvių mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas