Keksui reikės:
- 3 kiaušinių,
- 300 g cukraus
- 300 g grietinės,
- 100 g sviesto,
- 100 ml pieno,
- 100 g aguonų ( permaltų),
- vanilinio cukraus,
- 1 arb. š. actu gesintos sodos,
- 400 g miltų.
Gaminimas:
1. Ištirpinti sviestą ir pravėsinti.
2. Kiaušinius suplakti su cukrumi.
3. Palengva maišant, supilti pieną, sudėti grietinę, aguonas, vanilinį cukrų, gesintą sodą, tirpintą sviestą ir miltus.
4. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi gautis tirštoka.
5. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Papuošti keksą pagal savo fantaziją. Bet skanus ir nepuoštas!
Mano kolegos įvertino: „fantastiškai nerealiai skanus keksas“!
Dėkojame Ingai už receptą!