Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burnoje tirpstantis avietinis grietinėlės tortas

Vasara – uogų metas. Savaitgalį nudžiuginkite šeimą ir draugus savo pagamintu gaiviu avietiniu tortu, kurio receptu pasidalino prekybos tinklo „Norfa“ konditerė Jurgita Jasionytė.
Avietinis tortas
Avietinis tortas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 360 g sirupo,
  • 200 g aviečių (šviežių arba šaldytų),
  • 1 apvalaus biskvito (maždaug 140 g),
  • 240 g maskarponės,
  • 200 g apelsinų sulčių 100%,
  • 75 g cukraus,
  • 80 g vandens,
  • 135 g grietinėlės 35% riebumo,
  • 55 g cukraus pudros,
  • vienos tarkuotos citrinos žievelės,
  • 17 g želatinos.

Gaminimas

Ant kepimo formos dugno padėkite biskvitą ir apšlakstykite sirupu, kad gerai sudrėktų. 10 g želatinos užpilkite 106 g sirupo ir išbrinkinkite.

Maskarponę ir grietinėlę išplakite iki standaus kremo. Supilkite apelsinų sultis, suberkite cukraus pudrą ir tarkuotą apelsino žievelę.

Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ir supilkite į kremą, nuolat maišydami. Kremą supilkite ant biskvito ir padėkite šaltai kelioms valandoms.

Avietes suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir suberkite cukrų, užvirinkite.

7 g želatinos užpilkite 10 g sirupo ir išbrinkinkite.

Ištirpintą želatiną supilkite į lengvai pravėsusią uogų masę, gerai išmaišykite ir išpilstykite ant sustingusio apelsinų – grietinėlės kremo. Tortas dar kartą padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos