Reikės:
- 360 g sirupo,
- 200 g aviečių (šviežių arba šaldytų),
- 1 apvalaus biskvito (maždaug 140 g),
- 240 g maskarponės,
- 200 g apelsinų sulčių 100%,
- 75 g cukraus,
- 80 g vandens,
- 135 g grietinėlės 35% riebumo,
- 55 g cukraus pudros,
- vienos tarkuotos citrinos žievelės,
- 17 g želatinos.
Gaminimas
Ant kepimo formos dugno padėkite biskvitą ir apšlakstykite sirupu, kad gerai sudrėktų. 10 g želatinos užpilkite 106 g sirupo ir išbrinkinkite.
Maskarponę ir grietinėlę išplakite iki standaus kremo. Supilkite apelsinų sultis, suberkite cukraus pudrą ir tarkuotą apelsino žievelę.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ir supilkite į kremą, nuolat maišydami. Kremą supilkite ant biskvito ir padėkite šaltai kelioms valandoms.
Avietes suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir suberkite cukrų, užvirinkite.
7 g želatinos užpilkite 10 g sirupo ir išbrinkinkite.
Ištirpintą želatiną supilkite į lengvai pravėsusią uogų masę, gerai išmaišykite ir išpilstykite ant sustingusio apelsinų – grietinėlės kremo. Tortas dar kartą padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Skanaus!