„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Burnoje tirpstantys B. Nicholson pyragėliai su kopūstais: ilgai vargti nereiks

Naminiams pyragėliams puikiai tiks sluoksniuota tešla, kurios nesunku įsigyti kiekvienoje parduotuvėje, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja Beata Nicholson. Ji skatina naudoti sezonines daržoves ir pyragėlius įdaryti kopūstais – pasidalino dviem receptais, įkvėptais Europos ir Azijos virtuvės.
Beata Nicholson ir jos gaminti pyragėliai su kopūstais
Beata Nicholson ir jos gaminti pyragėliai su kopūstais / Laidos kūrėjų nuotr.

„Turbūt visi moka virti kopūstų sriubą, rauginti juos moka gal ir ne visi, bet raugintais kopūstais mėgausiuosi žiemą, o dabar dar noriu pasidžiaugti šviežiais – jų reikėtų valgyti kuo daugiau“, – sako B.Nicholson ir rekomenduoja išbandyti šia daržove įdarytus pyragėlius.

Besibaiminančius, kad pyragėlių gamyba užtruks ir bus sudėtinga, B.Nicholson nuramina: „Pyragėliai su kopūstais – nuostabus dalykas. Jiems naudoju sluoksniuotą „parduotuvinę“ tešlą. Žinoma, ją galima pasigaminti ir patiems, bet tai nelengva. Čia puikiai tiktų ir kibinų tešla, arba paprasta mielinė tešla.“

B.Nicholson siūlo pasigaminti du pyragėlių su kopūstais variantus. Vienas, įkvėptas europietiškos virtuvės, paskanintas šonine ir laiškiniais svogūnais. Kitas patiks Azijos virtuvės mėgėjams, nes jame – žiediniai kopūstai, karis ir garstyčios.

Laidos kūrėjų nuotr. /Beata Nicholson
Laidos kūrėjų nuotr. /Beata Nicholson

Pyragėliai su kopūstais

Reikės:

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinio, aptepimui;
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės;
  • pusės kopūsto;
  • 1 morkos;
  • kelių laiškinių svogūnų;
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų;
  • žiupsnio kmynų;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • druskos;
  • 3–4 šaukštų tarkuoto kietojo fermentinio sūrio.
Laidos kūrėjų nuotr. /Pyragėliai su kopūstais
Laidos kūrėjų nuotr. /Pyragėliai su kopūstais

Pyragėliai su aštresniais žiediniais kopūstais

Reikės:

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 svogūno;
  • kelių žiedinio kopūsto žiedynų;
  • alyvuogių aliejaus kepimui;
  • ketvirtis kopūsto;
  • 1 bulvės;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 2,5 šaukštelio kario miltelių;
  • 1 šaukštelio džiovinto imbiero;
  • 1 šaukštelio uoginės paprikos;
  • 2 kupinų šaukštelių garstyčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

Pyragėlių gaminimo būdą pamatysite laidos įraše

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs