Burnoje tirpstantys kokosiniai sausainukai

Ką skanausime prie kavos? Siūlome išsikepti gardžių kokosinių sausainukų. Dangiškas jų skonis ir kvapas leis pasijusti kaip egzotiškoje palmėmis nusėtoje saloje.
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 350 g miltų,
  • 2 st. kokoso drožlių,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 225 g kambario temperatūros sviesto,
  • 150 g cukraus,
  • 150 g rudojo cukraus,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • ¼ st. kokoso drožlių apvoliojimui.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

Kitame inde iki baltumo išsukite kambario temperatūros sviestą. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir toliau maišykite, kol ištirps. Po vieną nuolat maišant įmuškite kiaušinius.

Supilkite vanilės ekstraktą. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Galiausiai suberkite kokoso drožles. Išmaišykite ir formuokite nedidelius sausainius. Juos apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite į kepimo skardą.

Kepkite maždaug 9-12 minučių, kol sausainiai pradės gelsti, bet dar nebus kieti. Labai svarbu neperkepti, nes atvėsę jie sukietės. Leiskite atvėsti ir skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų