Beje, ar žinojote, kad varškę galima sušaldyti ir paskui kuo puikiausiai naudoti įvairiems patiekalams? Tad įsigiję didesnį kiekį pigiau, galite pasirūpinti atsargomis.
Varškės apkepas
Reikės:
- 500 g „Piemenėlio“ varškės,
- 3 kiaušinių,
- 175 g cukraus,
- 15 g vanilinio cukraus,
- 125 g sviesto,
- 300 ml „Piemenėlio“ pieno,
- 1 stiklinė manų kruopų,
- 1 arb. š. cinamono,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 100 g razinų (jei mėgstate).
Gaminimas:
Pašildykite pieną, ištirpinkite jame sviestą ir pamerkite manų kruopas.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertrinkite per sietelį ir suberkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite. Sukrėskite išbrinkusią manų kruopų masę, suberkite druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Jeigu mėgstate, galite pagardinti razinomis. Išmaišykite.
Gautą masę sukrėskite į sviestu išteptą ir manų kruopomis pabarstytą kepimo formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
Patiekite su grietine arba mėgstama uogiene.
Varškės pyragas su avietėmis
Reikės:
Tešlai:
- 125 g sviesto,
- 1 kiaušinio,
- 100 g cukraus,
- 300 g miltų,
Įdarui:
- 200 g „Piemenėlio“ varškės,
- 2 kiaušinių,
- 125 g „Piemenėlio“ grietinėlės,
- 150 g cukraus,
- 1 pakelio vanilinio pudingo.
Viršui:
- 2 stiklinių šviežių aviečių.
Gaminimas:
Pasigaminkite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą, kad gautųsi viensita masė.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, dėkite tešlą ir pirštais išlipdykite ją vienodu sluoksniu per visą dugną bei padarydami nedidelius kraštus.
Varškę ištrinkite per sietelį. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sumaišykite su varške bei grietinėle, suberkite vanilinį pudingą. Vaškės masę supilkite ant tešlos ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių. Kai iškeps, leiskite atvėsti ir padėkite bent kelioms valandoms šaltai. Tada viršų papuoškite šviežiomis avietėmis ir patiekite.
Jeigu turite tik šaldytas uogas, galite jas suberti ant varškės įdaro prieš kepant. Tuomet pyragas prisipildys gaivaus uogų aromato. Prieš patiekant pabarstykite cukraus pudra.
Burnoje tirpstantys varškėčiai
Reikės:
- 500 g „Piemenėlio“ varškės,
- 2 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 15 g vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 1 arbat. š. kepimo miltelių,
- 2 stiklinių miltų.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite visus produktus. Miltų kiekis gali skirtis priklausomai nuo varškės. Jeigu naudosite šlapesnę, miltų reikės daugiau. Tešla turi gautis beveik lengvai kočiojama. Pirštais atžnybkite jos gabaliuką ir miltuotomis rankomis suplokite ploną paplotėlį. Kepkite įkaitintame kokoso aliejuje. Patiekite su mėgstama uogiene arba grietine.
Skanaus!