Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būtina išbandyti, jei dar nekepėt: išorėje traškios, viduje minkštos pitos

Artimųjų bei Vidurio Rytų virtuvė visame pasaulyje išpopuliarėjo jau senokai, patiekalai iš šio regiono mėgstami ir Lietuvoje. Ko gero, sunku ją įsivaizduoti be minkštų mielinių paplotėlių pitų. Nors gali atrodyti, kad iškepti joms reikia didelės meistrystės, iš tiesų – nieko panašaus. Užtenka ir paprastų ingredientų, ir elementarios orkaitės, o pats procesas netrunka ilgiau nei valandą.
Pitos
Pitos / Vida Press nuotr.

Beje, labai smagu stebėti pitų kepimo procesą – jis trunka vos kelias minutes, o per tą laiką karštoje orkaitėje iš plokščių paplotėlių pitos virsta puriomis pagalvėlėmis. Žinoma, kartais tešla ar orkaitė iškrečia pokštą ir ne visos pitos gražiai išsipučia – jos puikiai iškepa, bet lieka plokščios. Nenusiminkite, taip pasitaiko visiems. Štai ir detalus receptas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais