Vegetariškos Cezario salotos
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- 4 vyšniniai pomidoriukai;
- 2 juodieji pomidorai;
- 2 geltonieji slyviniai pomidorai;
- šviežios salotos (šefas salotoms naudojo „Kietaviškių“ daržoves);
- nedidelė riekelė baltos duonos;
- alyvuogių aliejus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
padažui:
- 1 kotelio petražolės;
- 3 šaukštų majonezo;
- skiltelės česnako;
- 40 g sutarkuoto parmezano sūrio (pasilikite šiek tiek jo užbarstyti ant salotų).
Gaminimas:
1. Suplėšytus salotų lapus pamerkite į dubenį su vandeniu, kuriame yra 5–6 ledo kubeliai – taip salotos bus traškios ir gaivios.
2. Supjaustykite pomidorus ir agurkus.
3. Supjaustę duonos riekelę kubeliais, paskrudinkite ją keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies.
4. Padažą salotoms ruoškite trintuvėje sumaišę majonezą, sūrį, česnaką ir petražoles.
5. Ištraukę salotas iš vandens jas nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitomis daržovėmis.
6. Apšlakstykite viską padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.
Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais
Kai vasarą norisi užkąsti lengvų salotų, šis receptas bene pats tinkamiausias. Agurkuose esančiame vandenyje gausu vitaminų ir mineralų, salotos – tikras vitamino C užtaisas, o pomidoruose esantis likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio ligų. Tad suvalgę šių salotų gausite visą puokštę vitaminų ir energijos. Šis užkandis puikiai tiks pasiimti į darbą.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 1 pakelis „Kietaviškių“ pomidorų asorti;
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- šviežios ir traškios salotos;
- 25 g kedro riešutų.
padažui:
- 1 citrinos;
- ½ šaukštelio grūdėtųjų garstyčių;
- ½ šaukštelio medaus;
- 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Paskrudinkite kedro riešutus sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus.
3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 5–6 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios.
4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus.
5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.
Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos
Pomidoras ir mocarela – klasiškas duetas, idealiai atskleidžiantis geriausias vienas kito skonio savybes. Toks derinys itin tiks lengvai vasaros vakarienei. Tačiau viskas ne taip nuspėjama, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – šefas siūlo salotas ruošti su keliomis skirtingomis pomidorų rūšimis. Taip ne tik įvertinsite pomidorų skonių įvairovę, bet ir spalvomis lėkštėje pradžiuginsite akį!
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2–3 geltonieji slyviniai pomidorai;
- 2–3 juodieji pomidorai;
- 16 skirtingų spalvų vyšninių pomidoriukų;
- 150 g buivolų pieno mocarelos;
- ½ didelio pomidoro;
- žiupsnelis kumino;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- baziliko lapeliai papuošimui.
padažui:
- 5 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- ½ didelio pomidoro;
- 3 šaukštelių balzaminio acto.
Gaminimas:
1. Ruošdami padažą perpjaukite vieną avietinį pomidorą ir iš pusės jo išspauskite sultis į dubenėlį. Kartu su pomidoro sultimis sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus.
2. Supjaustykite visus pomidorus, o ant jų užpilkite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite.
3. Sudėkite pomidorus į lėkštes su mocarelos gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir kuminu. Papuoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės!