Cepelinų diena: paprasti, bet svarbūs patarimai ir keli patikrinti receptai

Pirmąjį vasario sekmadienį minima Pasaulio cepelinų diena. Vieni cepelinus garbina ir be jų savo valgiaraščio neįsivaizduoja, kiti vertina gal kiek ironiškai ar nevalgo dėl skirtingų priežasčių: neskanu, per sunku, yra ir įdomesnių patiekalų. Nors cepelinų kasdien valgyti nerekomenduojama, retkarčiais jais gali pasimėgauti ir sveikuoliai ar lengvų patiekalų gerbėjai.
Cepelinai
Cepelinai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Gaminti cepelinus namuose šiais laikais ryžtasi ne visi – vieniems per daug darbo, kiti bijo nesėkmių. O tie, kas įgudę juos formuoti ir virti, tik gūžčioja pečiais – „nieko čia sudėtingo!“. Tad į kokius patarimus verta atsižvelgti, jei nutarėte ruošti cepelinus patys?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų