TAIP PAT SKAITYKITE: 20 maisto produktų, geriausiai tinkančių pusryčiams
- Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
- Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė
- Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska.
- Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi.
- Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus.
- Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos griežinėliais. Uždenkite ir valandą marinuokite.
- Česnakus nuplaukite, nes jų lupti nereikės. Sudėkite vištieną į troškintuvą, supilkite marinatą ir sultinį, suberkite česnakus.
- Ant viršaus išdėliokite citrinų griežinėlius.
- Uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
- Baigiant kepti atidenkite ir 10–15 minučių skrudinkite.
Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g).
- Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos įtrinkite druska ir pipirais.
- Saikingai apšlakstę didkepsnį aliejumi, kepkite ant laužo arba keptuvėje būtinai ant didelės kaitros. Nevartykite šakute, nes per atsiradusias skylutes išbėgs sultys.
- Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet jų nelupkite. Sumeskite į puodelį su trupučiu vandens, pavirkite apie 15 min., vandenį nupilkite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu.
- Virtas česnakų skilteles sumeskite į karštą sviestą, suberkite druską, cukrų, maltus riešutus ir kepkite apie 5 min.
- Didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje su karamelizuotais česnakais ir bulvių koše.
1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.
2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.
3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.
2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite.
- Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
- Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite.
- Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į bulvių košę ir viską gerai sumaišykite. Jei košė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba virinto vandens.
- Supjaustykite vištieną 1,5 cm kvadratėliais.
- Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 20 min.).
- Kepkite vištieną keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Jei norite, kad būtų sočiau patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.
Skanaus!
Receptas Viktorijos Ramašauskaitės
- Pakepkite kiaulienos filė aliejuje aukštoje temperatūroje.
- Sudėkite supjaustytas daržoves.
- Kepkite maišydami maždaug 1–2 minutes.
- Supilkite saldų sojų ir česnakų WOK padažą ir išmaišykite.
- Patiekite su makaronais arba ryžiais.
Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.
1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku.
2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite.
3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sumaišytu su Pesto padažu.
- Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Česnaką susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol lengvai apskrus, o aliejus prisigers česnako aromato. Įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps.
- Krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę ir vartydami kepkite, kol apskrus. Įpilkite vandens ir neuždengę keptuvės troškinkite 8–10 minučių.
- Vištieną perkelkite į kepimo formą. Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite griežinėlį pomidoro, pabarstykite smulkintais bazilikų lapeliais ir tarkuotu sūriu. Šaukite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite keletą minučių, kol sūris išsilydys.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
- Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
- Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
- Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
- Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
- Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!
- Viščiuką padėkite ant stalo krūtine į viršų, perpjaukite išilgai ir išskleiskite į šonus.
- Virtuviniu plaktuku šiek tiek pamuškite, kad viščiukas visiškai išsitiestų. Paukštį įtrinkite druska ir mėgstamais mėsos prieskoniais.
- Česnaką išspauskite spaustuve arba labai smulkiai sukapokite. Įdėkite pipirus ir užpilkite 2 šaukštais aliejaus. Šiuo mišiniu taip pat įtrinkite viščiuką.
- Tada dėkite viščiuką ant folijos ir gerai supakuokite, kad kepant nebėgtų sultys. Įvyniotą viščiuką padėkite 2 val. (arba per naktį) šaltai.
- Pamarinuotą viščiuką dėkite su folija ant grotelių. Kepkite ant įkaitusių žarijų vartydami 25–30 min. Po to atsargiai nuimkite foliją ir kepkite toliau vartydami apie 25 min., kol gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Anželika K., Mažeikiai
1. Į maltą kiaulieną ir jautieną įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.
2. Sūrį supjaustykite kubeliais, česnaką griežinėliais. Formuokite kotletukus, į vidų dėkite sūrį ir česnaką. Apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.
2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.
3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.
4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.
5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.
6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.
7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.
8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.
9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Žuvies dieta: per savaitę galima netekti iki 2 kg
Virtuvės triukas – česnaką nulupsite vos per kelias sekundes