Kaip pasigaminti tokią duoną? Lengviau ir būti negali!
Jums reikės:
- 1 vnt. apvalaus kepalėlio šviesios duonos puriu, minkštu vidumi ir traškia plutele;
- 80 g sviesto;
- 150 g bri sūrio supjaustyto plonomis riekelėmis (tinka ir bet koks kitas jūsų mėgstamas sūris);
- 1 žiupsnelio druskos
- Provanso žolelių pagal skonį;
- 3 česnakų skiltelių.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą, kurioje tilptų duona, išklokite kepimo popieriumi.
2. Nedideliame prikaistuvyje ar dubenėlyje, įdėtame į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą, suberkite į jį žoleles, trintus česnakus ir gerą žiupsnį druskos.
3. Imkite aštrų peilį, skirtą duonai raikyti ir darykite kepaliuko paviršiuje gilius pjūvius skersai, o tada išilgai, būkite atidūs ir neperpjaukite iki pat apatinės plutos. Turite gauti kepaliuką, kurios viršus supjaustytas kvadratėliais.
4. Kepaliuką švelniai spustelėkite, kad tarpai tarp kvadratėlių atsivertų ir apšlakstykite visą viršų žalumynais paskanintu sviestu.
5. Į pjūvius pridėliokite sūrio ir dėkite kepti. Kepkite 10–15 min. – kol viršus apskrus, o sūris bus išsilydęs. Jei duona itin greit skrunda, o sūris dar neišsilydė, galite ją pridengti folija.
7. Išimkite iš orkaitės ir tiekite iškart, kol sūris dar karštas. Paskaninti galite įvairiais šviežiais žalumynais. Skanaus!