Česnakinės bulvės su žolelėmis: skonis užburs

„Be šio užkandžio neapsieina nė vienas graikų draugų susibūrimas. Bulvės – kvapios ir skanios, o ypač jų skonis atsiskleidžia su padažu. Būtinai jo pasigaminkite“, – sako maisto tinklarašininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Česnakinės bulvės
Česnakinės bulvės / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

4 didelių bulvių,

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

2 šaukštelių česnakinės druskos,

šaukštelio džiovintų raudonėlių,

šaukštelio džiovintų bazilikų,

žiupsnelio maltų pipirų.

Padažui:

2 šaukštų graikiško jogurto be priedų,

2 šaukštų majonezo,

žiupsnelio krapų ar kitokių žalumynų,

3 skiltelių česnako.

Kaip gaminti:

1. Padažui jogurtą sumaišykite su majonezu, suberkite išspaustus česnakus ir suberkite smulkintus krapus. Padėkite į šoną, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Bulves su odele gerai nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį.

4. Atskirame inde sumaišykite česnakinę druską, žoleles, pipirus, supilkite aliejų. Apliekite bulves, pamaišykite, kad gerai pasidengtų.

5. Ant skardos išdėliokite bulvių, tarp jų palikdama tarpelius.

6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Bulvės iš išorės bus dailiai apskrudusios, o viduje minkštos.

7. Tiekite sudėjusi į didelę lėkštę, šalia padėkite indelį su padažu. Skanaukite rankomis, pamirkydami kiekvieną skiltelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų