Česnakinės keptos morkytės su permazanu

Morkos gardžios ne tik žalios, iš jų galima pagaminti ir skanių, sveikatai palankių užkandžių. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi gardžiu česnakinių morkyčių receptu.
Keptos morkos
Keptos morkos / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 4-5 vnt vidutinio dydžio morkų,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 150 g. tarkuoto Parmezano sūrio,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių,
  • smulkintų petražolių,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

  2. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Apvoliokite morkas aliejaus, tarkuoto sūrio, sutrinto česnako, pipirų, druskos mišiniu. Šiek tiek sūrio palikite padažui. Plonu sluoksniu paskleiskite morkas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  4. Kepkite apie 25-30 min., kol morkos karamelizuosis.

  5. Iškeptas morkytes patiekite su citrinos sulčių, sūrio ir susmulkintų petražolių padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų