„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Česnakinės keptos morkytės su permazanu

Morkos gardžios ne tik žalios, iš jų galima pagaminti ir skanių, sveikatai palankių užkandžių. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi gardžiu česnakinių morkyčių receptu.
Keptos morkos
Keptos morkos / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 4-5 vnt vidutinio dydžio morkų,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 150 g. tarkuoto Parmezano sūrio,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių,
  • smulkintų petražolių,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

  2. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Apvoliokite morkas aliejaus, tarkuoto sūrio, sutrinto česnako, pipirų, druskos mišiniu. Šiek tiek sūrio palikite padažui. Plonu sluoksniu paskleiskite morkas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  4. Kepkite apie 25-30 min., kol morkos karamelizuosis.

  5. Iškeptas morkytes patiekite su citrinos sulčių, sūrio ir susmulkintų petražolių padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs