Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chačiapurio giminaitis – gardusis osetiškas sūrio pyragas

Turbūt visi žinote gruziniškąjį chačiapurį – viešint Gruzijoje galima prisiragauti įvairių šio gardėsio variantų. Šiandien siūlome susipažinti su chačiapurio giminaičiu iš Osetijos – pyragu su fetos sūriu, pagardintu įvairiomis žolelėmis. Garantuojame, jis iš karto užkariaus jūsų skrandį ir širdį, o vasaros piknike valgytojų bus karūnuotas gardėsiu numeris 1!
Osetiškas sūrio pyragas
Osetiškas sūrio pyragas / 123RF.com nuotr.

3 pyragams reikės:

Tešlai:

  • 6 stiklinių miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1,5 valg. š. aliejaus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1,5 valg. š. aliejaus,
  • 225 ml pieno.

Įmaišalui:

  • 1 arb. š. miltų,
  • 1 arb. š. mielių,
  • 1 arb. š. cukraus,
  • ¾ stiklinės šilto vandens.

Įdarui:

  • 700 g Fetos sūrio,
  • pundelio krapų,
  • pundelio petražolių,
  • pundelio svogūnų laiškų,
  • pundelio jaunų burokėlių lapų.

Gaminimas

Pirmiausia pasigaminkime mielinį įmaišalą tešlai. Mažame dubenėlyje su cukrumi sutrinkite mieles, įberkite šaukštelį miltų ir ¾ stiklinės šilto pieno. Gerai išmaišykite ir palikite dešimčiai minučių, kad pakiltų.

Į didelį dubenį suberkite 6 stiklines miltų, žiupsnelį druskos. Viduryje miltų padarykite duobutę ir supikite pakilusį mielinį įmaišalą. Įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite ½ stiklinės šilto pieno ir maišykite rankomis. Kai tešla jau nebelips prie rankų, pagal poreikį įpilkite dar 50-100 ml pieno ir 1,5 valg.š. aliejaus. Gerai išminkykite tešlą ir padėkite į dubenį porai valandų šiltesnėje vietoje, kad iškiltų. Uždenkite švariu audiniu.

Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Nuplaukite žalumynus – krapus, petražoles, svogūnų laiškus ir burokėlių lapus. Smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su fetos sūriu.

Tešlą padalinkite į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite po didelį blyną. Ant vidurio dėkite trečdalį įdaro, suimkite kraštus ir tvirtai sujunkite viduryje. Gautą „maišelį“ atsargiai pakočiokite iš centro link kraštų, kad įdaras pasiskirstytų tolygiai ir forma būtų gražiai apvali. Viduryje padarykite nedidelę skylutę orui išeiti. Dėkite pyragą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Taip paruoškite visus pyragus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir dėkite kepti. Kepkite maždaug 30 minučių, kol viršus gražiai paruduos, bet neperkepkite! Iškepusį pyragą ištepkite sviestu ir tuoj pat patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais