3 pyragams reikės:
Tešlai:
- 6 stiklinių miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1,5 valg. š. aliejaus,
- žiupsnelio druskos,
- 1,5 valg. š. aliejaus,
- 225 ml pieno.
Įmaišalui:
- 1 arb. š. miltų,
- 1 arb. š. mielių,
- 1 arb. š. cukraus,
- ¾ stiklinės šilto vandens.
Įdarui:
- 700 g Fetos sūrio,
- pundelio krapų,
- pundelio petražolių,
- pundelio svogūnų laiškų,
- pundelio jaunų burokėlių lapų.
Gaminimas
Pirmiausia pasigaminkime mielinį įmaišalą tešlai. Mažame dubenėlyje su cukrumi sutrinkite mieles, įberkite šaukštelį miltų ir ¾ stiklinės šilto pieno. Gerai išmaišykite ir palikite dešimčiai minučių, kad pakiltų.
Į didelį dubenį suberkite 6 stiklines miltų, žiupsnelį druskos. Viduryje miltų padarykite duobutę ir supikite pakilusį mielinį įmaišalą. Įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite ½ stiklinės šilto pieno ir maišykite rankomis. Kai tešla jau nebelips prie rankų, pagal poreikį įpilkite dar 50-100 ml pieno ir 1,5 valg.š. aliejaus. Gerai išminkykite tešlą ir padėkite į dubenį porai valandų šiltesnėje vietoje, kad iškiltų. Uždenkite švariu audiniu.
Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Nuplaukite žalumynus – krapus, petražoles, svogūnų laiškus ir burokėlių lapus. Smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su fetos sūriu.
Tešlą padalinkite į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite po didelį blyną. Ant vidurio dėkite trečdalį įdaro, suimkite kraštus ir tvirtai sujunkite viduryje. Gautą „maišelį“ atsargiai pakočiokite iš centro link kraštų, kad įdaras pasiskirstytų tolygiai ir forma būtų gražiai apvali. Viduryje padarykite nedidelę skylutę orui išeiti. Dėkite pyragą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Taip paruoškite visus pyragus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir dėkite kepti. Kepkite maždaug 30 minučių, kol viršus gražiai paruduos, bet neperkepkite! Iškepusį pyragą ištepkite sviestu ir tuoj pat patiekite.
Skanaus!