Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ciberžole nuspalvinti, prieskoniais pagardinti troškinti kopūstai

Kai norisi pikantiškų švelniai rūgščių kopūstų, tenka ieškoti, kur tokių nusipirkti, nes per valandą kitą jų užsiraugti nepavyks. Tačiau yra ir kitų būdų suteikti kopūstams savito pikantiško skonio – tam pravers kokybiškas actas ir įdomesni prieskoniai. Pagal mūsų siūlomą receptą paruošti kopūstai šaldytuve išsilaikys apie savaitę ir kaip garnyras paskanins pačius įvairiausius mėsiškus patiekalus.
Troškinti kopūstai
Troškinti kopūstai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 baltagūžis kopūstas, supjaustytas labai plonais šiaudeliais (panašiai kaip rauginimui);
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 100 ml kokybiško obuolių acto (geriau naudoti švelnų ekologišką);
  • 1,5 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. kalendros sėklų;
  • 2 arbat. šaukšt. kumino sėklų;
  • šviežių krapų, patiekimui (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite kalendros ir kumino sėklas – turi pakvipti, tik jokiu būdu nesudeginkite. Suberkite į plokščią lėkštelę ir palikite atvėsti.

2. Keptuvę pavalykite, supilkite aliejų, suberkite kopūstus, ciberžolę ir pusę kiekio druskos, išmaišykite, tada pridenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 9–10 min. Kelis kartus atidenkite keptuvę ir pamaišykite, svarbu stebėti, kad kopūstai nepradėtų svilti.

3. Nudenkite nuo keptuvės dangtį ir supilkite actą, suberkite cukrų, pakepintas sėklas, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite jau atidengę, retkarčiais pamaišydami, kol skystis visiškai išgaruos, o kopūstai bus išsitroškinę, tačiau vis dar šiek tiek standūs.

4. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite, perdėkite į dubenį ir dėkite į šaldytuvą, kad visai atvėstų.

5. Prieš patiekdami galite pabarstyti kapotais šviežiais krapais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos