Visai nedaug reikia, kad namuose įsisuktų patys maloniausi aromatai ir skoniai. Nuo ko pradėti? Dalinamės!
Jums reikės:
- 2 puodelių miltų (bei 2 arbat. š. obuoliams padengti);
- 1½ arbat. š. kepimo miltelių;
- ½ arbat. š. druskos;
- 2 arbat. š. malto cinamono (1/2 arbat. šaukštelio obuoliams padengti);
- 2 puodelių kubeliais supjaustytų obuolių;
- ½ puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros;
- 1 puodelio cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 2 arbat. š. vanilės ekstrakto;
- ½ puodelio pieno.
Viršutiniam sluoksniui ar paskaninimui:
- 1/2 puodelio tirptino sviesto;
- 1/4 puodelio granuliuoto cukraus;
- 1/4 puodelio malto cinamono.
Kaip gaminti?
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Keksiukų formeles gerai ištepkite sviestu.
2. Į vidutinį dubenį persijokite 2 puodelius miltų, sudėkite kepimo miltelius, druską ir 2 šaukštelius cinamono. Atidėkite į šalį.
3. Sumaišykite 2 arbatinius šaukštelius miltų su 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono. Atskirame dubenyje kubeliais supjaustytus obuolius sumaišykite su miltų ir cinamono mišiniu, kad obuoliai pasidengtų. Atidėkite į šalį.
3. Plakite sviestą ir cukrų, kol pašviesės spalva (apie 3 minutes). Atsargiai po vieną įmuškite kiaušinį bei įmaišykite vanilę.
4. Į sviesto ir cukraus masę atsargiai įmaišykite miltų mišinį pakaitomis su pienu. Maišykite, kol masė gausis vientisa. Sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir sukrėskite masę į paruoštas keksiukų formeles, pripildydami maždaug 2/3 ar 3/4. Kepkite, kol į vidurį įkištas dantų krapštukas ar iešmelis bus sausas (apie 30 minučių).
5. Kol keksiukai kepa, ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Sviestą supilkite į atskirą dubenėlį, kad būtų galima lengvai pamirkyti keksiukų viršų. Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šalį.
6. Kai keksiukai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite keksiukų formelėje šiek tiek atvėsti. Tada išimkite kiekvieną keksiuką ir konditeriniu šepetėliu patepkite sviestu (arba panardinkite į ištirpintą sviestą), tada - apibarstykite cinamono cukraus mišiniu. Dėkite ant lėkštės, kad baigtų aušti ir skanaukite!
Skanaus!