Rudeniu kvepiantys cinamoniniai obuolių keksiukai

Rūkas, voratinkliai ir obuoliai panardina mus į tikrą rudens glėbį. Puodelis šiltos arbatos su keksiukais, kvepiančiais cinamonu, tikrai praskaidrins niūresnę lietingą dieną.
Keksiukai su obuoliais ir cinamonu
Keksiukai su obuoliais ir cinamonu / Shutterstock nuotr.

Visai nedaug reikia, kad namuose įsisuktų patys maloniausi aromatai ir skoniai. Nuo ko pradėti? Dalinamės!

Jums reikės:

  • 2 puodelių miltų (bei 2 arbat. š. obuoliams padengti);
  • 1½ arbat. š. kepimo miltelių;
  • ½ arbat. š. druskos;
  • 2 arbat. š. malto cinamono (1/2 arbat. šaukštelio obuoliams padengti);
  • 2 puodelių kubeliais supjaustytų obuolių;
  • ½ puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 2 arbat. š. vanilės ekstrakto;
  • ½ puodelio pieno.

Viršutiniam sluoksniui ar paskaninimui:

  • 1/2 puodelio tirptino sviesto;
  • 1/4 puodelio granuliuoto cukraus;
  • 1/4 puodelio malto cinamono.

Kaip gaminti?

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Keksiukų formeles gerai ištepkite sviestu.

2. Į vidutinį dubenį persijokite 2 puodelius miltų, sudėkite kepimo miltelius, druską ir 2 šaukštelius cinamono. Atidėkite į šalį.

3. Sumaišykite 2 arbatinius šaukštelius miltų su 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono. Atskirame dubenyje kubeliais supjaustytus obuolius sumaišykite su miltų ir cinamono mišiniu, kad obuoliai pasidengtų. Atidėkite į šalį.

3. Plakite sviestą ir cukrų, kol pašviesės spalva (apie 3 minutes). Atsargiai po vieną įmuškite kiaušinį bei įmaišykite vanilę.

4. Į sviesto ir cukraus masę atsargiai įmaišykite miltų mišinį pakaitomis su pienu. Maišykite, kol masė gausis vientisa. Sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir sukrėskite masę į paruoštas keksiukų formeles, pripildydami maždaug 2/3 ar 3/4. Kepkite, kol į vidurį įkištas dantų krapštukas ar iešmelis bus sausas (apie 30 minučių).

5. Kol keksiukai kepa, ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Sviestą supilkite į atskirą dubenėlį, kad būtų galima lengvai pamirkyti keksiukų viršų. Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šalį.

6. Kai keksiukai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite keksiukų formelėje šiek tiek atvėsti. Tada išimkite kiekvieną keksiuką ir konditeriniu šepetėliu patepkite sviestu (arba panardinkite į ištirpintą sviestą), tada - apibarstykite cinamono cukraus mišiniu. Dėkite ant lėkštės, kad baigtų aušti ir skanaukite!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis