„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Čirvinių blynų tortas su obuoliais: įspūdingai atrodo ir pasakiškai skanu

Tortą galima gaminti net kelias dienas, o galima apsisukti vos per valandą ar porą. Čirvinių blynų torto gal negaminsite didelei šventei, tačiau nedidelei progai, o gal net savaitgaliui jis puikiausiai tinka. Jokių įmantrių ingredientų ir profesionalaus konditerio įgūdžių neprireiks.
Vaflių tortas su obuoliais
Vaflių tortas su obuoliais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 175 g miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 125 g sviesto, minkšto;
  • 180 g cukraus;
  • 1 citrina;
  • 150 ml pieno;
  • 250 ml plakamosios grietinėlės;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • grietinėlės standiklio;
  • 1 vanilės ankštis arba 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 4–5 obuoliai;
  • 100 ml obuolių sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. kalvadoso arba brendžio;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos.

2. Sumaišykite dubenyje miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.

3. Kitame dubenyje sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nutarkuota citrinos žievele. Įmaišykite kiaušinių trynius.

4. Į miltų mišinį supilkite pieną ir išmaišykite. Gautą masę sudėkite į sviestą su tryniais ir gerai išsukite. Palengva įmaišykite išplaktus baltymus.

5. Įkaitinkite vaflinę, kurioje galima kepti apvalius čirvinius blynus, susidedančius iš kelių širdelių. Prieš kepant pirmąjį blyną verta vaflinę patepti trupučiu riebalų. Iškepkite blynus iš visos turimos tešlos.

6. Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir standikliu. Jei turite konditerinį maišelį su antgaliu, sukrėskite į jį išplaktą grietinėlę. Jei ne, palikite grietinėlę kuriam laikui dubenyje.

7. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į puodą. Užpilkite 1–2 šaukštais citrinos sulčių, obuolių sultimis, 50 g cukraus, įmeskite vanilės ankštį (arba dėkite vanilės pastą). Užvirinkite ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės, bet neištiš. Baigdami virti vanilės ankštį (jei naudojate būtent ją) išgriebkite, supilkite kalvadosą arba brendį, išmaišykite ir nukaiskite. Atvėsinkite.

8. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu.

9. Iškeptus vaflius apibarstykite cukraus pudra. Ant kiekvieno užspauskite ar uždėkite grietinėlės, uždėkite po sluoksnį obuolių masės, apibarstykite cukrumi su cinamonu. Taip sluoksniuodami suformuokite visą tortą.

10. Palaikykite jį apie pusvalandį, o tada belieka pjaustyti ir patiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs