Citrininiai varškėtukai kaip bučinukai

Purūs varškėtukai su citrinų aromatu pavergs iš karto. Valgykite lėtai, pasimėgaudami, nes taip skanu, kad jie tiesiog išgaruoja iš lėkštės.
Varškėtukai
Varškėtukai / Shutterstock nuotr.

Blyneliams reikės:

  • 400 g pusriebės varškės;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 arbat. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos ir cukraus.

Gaminimas:

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles.

Varškėčių masę gerai išsukite, tada įmaišykite kiaušinių baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų. Jei šiek tiek limpa – pirštus padrėkinkite aliejuje. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje sumažinę kaitrą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis