Blyneliams reikės:
- 400 g pusriebės varškės;
- 2 šaukštų miltų;
- 2 kiaušinių;
- 1 arbat. š. tarkuotos citrinos žievelės;
- 1 arbat. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos ir cukraus.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles.
Varškėčių masę gerai išsukite, tada įmaišykite kiaušinių baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų. Jei šiek tiek limpa – pirštus padrėkinkite aliejuje. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje sumažinę kaitrą.
Skanaus!